• www.henriks-hvidevarer.dk

Der var stort rykind i alle aldersgrupper, da A2B sprogskole i fredags officielt indviede sine lokaler i Vordingborg. Foto: Mille Holst

Ny sprogskole åbner

Vordingborg Kommune har valgt A2B som ny udbyder af sprogundervisning for udlændinge. I fredags indviede sprogskolen officielt sine lokaler.

Vordingborg Fredag formiddag fejrede A2B officielt sin etablering i Vordingborg. Siden starten af januar har knap 120 indvandrere dog haft deres gang i lokalerne, for det er nemlig her, på Rådhustorvet 15, at A2B har sin nye sprogskole, der tilbyder danskundervisning for udlændinge.
Blandt de mange tilstedeværende, der tæller alt fra politikere, medlemmer af integrationsrådet, kursister, undervisere til dagplejebørn og -mødre,  er Tomislav fra Kroatien, der bor i Vordingborg og til daglig arbejder i Lidl i Køge. Han taler allerede en lille smule dansk, men slår hurtigt over i engelsk - det er simpelthen nemmere sådan, synes han. Men han glæder sig til at det ikke længere vil være nødvendigt - måske om et halvt år.

Fælles fodslag
Åbningsreceptionen blev indviet af blandt andet A2B’s direktør Lars Ravn og formanden for Arbejdsmarkeds- og uddannelseudvalget, Anders J. Andersen. Sidstnævnte pointerede vigtigheden af at kunne tale dansk for at lykkes i sin integration - ikke bare på arbejdsmarkedet men også kulturelt.
Sarah Winther og Tina Solevad fra A2B i Vordingborg fortæller, at sprogskolens hovedfokus er på at få kandidaterne, som skolen kalder sine kursister, ud på det danske arbejdsmarked eller i uddannelse. Alt efter formåen og motivation indskrives kandidaterne på forskellige danskkurser.
Sprogskolen ligger dør om dør med en afdeling af Vordingborg Jobcenter, og udover at dele indgang og kantine, oplever Sarah Winther og Tina Solevad en kæmpe fordel af bofællesskabet.
- Skal man til møder og så videre, så går der ikke længere en hel dag med det, siger Tina Solevad og Sarah Winther oplyser, at begge parter flittigt gør brug af lige at ”banke på” hos hinanden. 
Alt i alt tegner samarbejdet kommune og sprogskole imellem godt for fremtiden - og alle parter giver udtryk for glæde over stedet og fremtiden.
 

Der var stort rykind i alle aldersgrupper, da A2B sprogskole i fredags officielt indviede sine lokaler i Vordingborg. Foto: Mille Holst

Tomislav fra Kroatien er en af dem, der benytter sig af danskundervisningen i A2Bs nye lokaler. Foto: Mille Holst

Sarah Winther og Tina Solevad fra sprogskolen i Vordingborg ser frem til samarbejdet med kommunen. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar