• www.henriks-hvidevarer.dk

Nye afgifter rammer skævt

Hos Franks Auto i Vordingborg er Torben Frank ikke begejstret for regeringens nye udspil om ændrede registreringsafgifter på biler.

 

Biler, der opnår fem stjerner i EuroNCAPs sikkerhedstest, bliver billigere at indregistrere og også billigere i de årlige grønne afgifter, hvis regeringens lovforslag bliver vedtaget; alle andre biler stiger.
- Det er de dyre biler, der falder, dem over 200.000, men hvor mange af dem kører der rundt i Vordingborg?, spørger Torben Frank, formand for de lokale bilforhandlere, og fortæller at hans eget bilsalg hos Franks Auto er på 70 procent af de små biler og 30 procent af de store biler.
- Jeg har ikke noget imod, at man belønner sikkerheden, men jeg synes ikke, at man sammenligner rigtigt, fortsætter han og forklarer, at en Suzuki Swift, der er et par år gammel opnåede fem stjerner i EuroNCAPs sikkerhedstest, hvorimod den nye Swift, som ifølge Torben Frank er langt sikrere end den gamle kun opnår tre og fire stjerner, fordi den vurderes anderledes end man gjorde for bare et par år siden. Den skævvridning er han ikke begejstret for.
Derudover har lovforslaget et andet problem. Det gælder nemlig fra det øjeblik det bliver fremstillet i Folketinget, hvilket forventes at ske i indeværende uge. Men lovforslaget er endnu ikke vedtaget, og bliver det forkastet, vil der være solgt nye biler til en henholdsvis højere og lavere afgift, som så efterfølgende skal ændres - eller bilforhandlerne må sluge udgiften. Det er nemlig dem, der lægger pengene ud for skat.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar