André Jensen er ny dirigent for P.J. Swingband. Foto: Ulrik Jensen

Nye toner fra P.J. Swingband

P.J. Swingband afholdt sin traditionsrige nytårskoncert i Vordingborg Kasernes cafeteria, men kunne godt have brugt en større sal.

Vordingborg Der var proppet til absolut sidste plads i Vordingborg kasernes cafeteria, da P.J. Swingband i lørdags gav sin traditionelle nytårskoncert. 
Siden sidst har bandet sagt farvel til sin dirigent gennem 17 år Jan Jørgensen, og i spidsen for orkestret står nu André Jensen, der selv lejlighedsvis spiller i Danmarks Radios Bigband og derfor i den grad har genren inden for huden.
Den nye dirigent har tilført nyt til repertoiret, og som en anden aktiv musiker blandt tilhørerne Torben Stage udtrykte det, er der kommet mere bigband musik og mindre partymusik a la James Last på programmet. 
Nytårskoncerten varede mere end to timer og bød på ikke mindre end 22 forskellige numre kun afbrudt af en lille pause. Og programmet var virkelig alsidigt fra swingende glad bigband musik over latinamerikanske rytmer til John Mogensen medley. Intet nytårsarrangement uden ”Vær velkommen herrens år”, som her blev spillet af P.J. Swingband i André Jensens eget arrangement. Næstsidste nummer var Kim Larsens ”Om lidt er vi borte”, inden det hele blev rundet af med  Grete og Claus Walters ”Tak for alt i det gamle år”.
Forinden havde publikum været vidne til en koncert, hvor orkestrets to fast tilknyttede solister Pernille Wolder og Mike Marcussen på skift brillerede med deres sangstemmer. I enkelte numre fandt de sammen i et par duetter. Blandt de mere atypiske numre i bigband sammenhæng var Pernille Wolders fortolkning af Leonard Cohen klassikeren ”Halleluja”. 
Stemningen var afslappet hele vejen igennem, og de enkelte numre blev muntert kædet sammen af eftermiddagens konferencier Jørgen Madsen.
En enkelt anke ved nytårskoncerten skulle være, at kasernens cafeteria faktisk var for lille til de to hundrede tilhørere.
P.J. Swingband har et stort og trofast publikum og kunne sandsynligvis trække et større publikum et andet sted i byen. 

Se mange flere billeder i galleriet.

André Jensen er ny dirigent for P.J. Swingband. Foto: Ulrik Jensen

I front for PJ Swingband er sangerne Pernille Wolder og Mike Marcussen. Foto: Hans Kurt Frederiksen

Dagens konferencier, Jørgen Madsen. Foto: Hans Kurt Frederiksen

Vordingborg kasernes cafeteria var næsten for lille til at rumme de cirka 200 tilhørere. Foto: Hans Kurt Frederiksen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar