Et par hundrede gik med på Hjerteforeningens nytårsmarch. Foto: Ulrik Jensen

Nytårsmarch i perfekt gå-tur-vejr

Til Hjerteforeningens nytårsmarch deltager gerne et par hundrede mennesker, der er friske på en rask gåtur i lokalområdet. I år var ingen undtagelse, og arrangementet sluttede med bobler og kransekage på Nordhavnen.

Vordingborg Det var perfekt gå-tur-vejr, da Hjerteforeningens Vordingborg-afdeling i søndags havde inviteret til nytårsmarch. Et par hundrede deltagere fik sig en rask formiddagstur i det klare og vindstille vintervejr. De morgenfriske motionister kunne med udgangspunkt på Nordhavnen vælge mellem en fire og en halv kilometer tur rundt om Oringe pynten eller en lidt længere seks kilometer tur, som slog et slag rundt om Trellemarken.

En ny bevidsthed 
Byrådsmedlem og formand for Udvalget for Social og Psykiatri Jesper Berring-Poulsen (S) holdt velkomsttalen og kom ind på sine egne hjerteproblemer, som havde fået ham til at lægge sin livsstil om.
- Da jeg forrige sommer af to omgange blev hasteindlagt, startede for mig en ny bevidsthed omkring, hvad der var sundt og ikke sundt for mit hjerte. 
- Jeg kom i hjerterehabilitering, og det har været et fint tilbud, som gjorde, at jeg fik afprøvet nogle grænser for, hvad jeg turde udsætte mit hjerte for. Men også en rejse, hvor jeg startede med regelmæssig motion og sund mad. Vi kan hver især gøre meget for at holde os sunde og styrke vore hjerter.
- Pårørende bliver også meget påvirkede af at være tæt på en hjertesyg. Derfor kan gåture sammen – som nu denne nytårsmarch - være fremmende i forhold til at få talt om de udfordringer man eventuelt har sammen, lød det fra Jesper Berring-Poulsen, som herefter selv gav sig af sted på nytårsmarch.

Boblende belønning
Det var syvende år i træk, at den lokale afdeling af Hjerteforeningen afholdt nytårsmarch og formanden Hanne Rossé Jensen glædede sig over opbakningen.
- Da vi startede i 2014, havde vi en forventning om et halvt hundrede deltagere, men der kom mere end det dobbelte, og siden har den årlige nytårsmarch haft omkring to hundrede deltagere – naturligvis lidt afhængig af vejret, fortæller hun. 
Deltagerne talte i år unge og gamle, familier med børn i klapvogn og en del med hunden i snor. Og så gik det ellers derudaf i et tempo, som de enkelte deltagere kunne afpasse efter alder og kondition.   Belønningen da turen var gennemført, var bobler og kransekage i sejlklubben Snekkens klubhus på Nordhavnen.

Et par hundrede gik med på Hjerteforeningens nytårsmarch. Foto: Ulrik Jensen

Byrådsmedlem Jesper Berring-Poulsen (A) og Hjerteforeningens formand Hanne Rossé Jensen. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar