Jakob Kirkebjerg Pedersen i et stille øjeblik foran indgangen til Ole Stol. Tidligere har det røde pakhus rummet strikbutikken Filato. Foto: Tommy Christiansen.

Ole Stol Møbler åbner i Præstø

Den 21. juni slår Jakob Kirkebjerg Pedersen dørene op for sin møbelbutik Ole Stol i Grønvolds pakhus i Havnestræde i Præstø. Butikken er navngivet efter Jakobs far Ole ”Stol” Pedersen, der drev møbelforretning i Adelgade 27 fra midt i 1960’erne.

Præstø Det har egentligt ligget og luret i 52-årige Jakob Kirkebjerg Pedersens hjerne i mange år. Han skulle være selvstændig møbelhandler. Og det skulle være i Præstø
- Jeg er født her og jeg er vokset op med min fars møbelforretninger. Jeg er udlært møbelhandler og har været i branchen i mere end 30 år, siger Jakob Kirkebjerg Pedersen og fortsætter:
- Nu har jeg så fået muligheden med perfekte lokaler i det gamle pakhus. Der er atmosfære og historie i bygningen, siger den nye butiksejer.

Møbler hele livet
Når Jakob Kirkebjerg Pedersen kigger ud af indgangen til Ole Stol, kan han se over til sit barndomshjem i Adelgade, hvor faderen Ole overtog Møbelhjørnet før Jakob blev født og senere flyttede butikken ned på Jernbanevej (der hvor Bilhuset ligger nu, red.) og ligeledes drev P2 Møbler i Rønnede indtil han stoppede i midtfirserne.
- Så det lå jo lidt i luften, at jeg skulle i den retning. Efter handelsskolen lærte jeg møbelfaget hos Vestergaard Møbler i København og blev udlært i 1988, fortæller Jakob Kirkebjerg Pedersen.
Derefter tog han til Florida og arbejdede i halvandet år i en møbelforretning der. Kom tilbage til Vestergaard i København. Etablerede sit eget møbelagentur og har senest arbejdet for Vestergaard Møbler i Næstved.

Historien er vigtig
Nu bliver Jakob Kirkebjerg Pedersen så medlem af Præstø Handels- & Erhvervsforening ligesom hustruen Mette Kirkebjerg Pedersen, der driver dametøjsforretningen Kærlighed og Ko i Adelgade 39 i Præstø. 
Og om få dage er han så klar til at sælge møbler, tæpper og lamper fra Ole Stol med to etager i de rustikke lokaler i Grønvolds pakhus fra 1856.
- Butikken vil også have nogle ganske få brugte møbler. Møbler med en god historie bag. Eller møbler af en vis kvalitet fra kendte designere, siger byens nye møbelhandler og fortsætter:
- Jeg møder stadig folk, der for mange år siden har handlet møbler hos min far, så jeg glæder mig meget til at føre både min egen og min fars møbelhistorie videre her i Præstø, siger Jakob ”Stol” Kirkebjerg Pedersen.

Fakta
• Ole Stol, Havnestræde 2, 4720 Præstø, åbner fredag 21. juni 2019. Butikken er åbent den første dag fra 12– 21 med lidt godt til ganen til kunder, familie og kolleger.

Jakob Kirkebjerg Pedersen i et stille øjeblik foran indgangen til Ole Stol. Tidligere har det røde pakhus rummet strikbutikken Filato. Foto: Tommy Christiansen.

Snart vil trækonstruktionen i Grønvolds gamle pakhus danne rammen om Jakob Kirkebjerg Pedersens nye arbejdsplads: Ole Stol. Foto: Tommy Christiansen.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar