Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Mogens Frandsen, formand for Cæcilia har fået 10.000 kroner fra Nordeafonden og Anita Hessel Pedersen, som bidrag til lørdagens store operafest i Vordingborg. Foto: Michael Thønnings

Opera for folket åbner Cæcilia-sæson

På lørdag ventes flere tusinde gæster at indtage Slotstorvet, når der er Sommeropera med et endnu hemmeligt program. For arrangøren - Musikforeningen Cæcilia - er det den folkelige åbning på en stor sæson, som måske kan tiltrække nye borgere.

 

 

Første gang Mogens Frandsen, formand for Musikforeningen Cæcilia, stødte på operasangerinden Louise Fribo, gjorde han indtryk. Det var til en stor premiere i København.

- Hvor jeg ved et uheld spildte vin ned af hendes flotte, lange kjole. Klodsmajor, siger den ellers erfarne formand, der alligevel får fornøjelsen af at få hende her til byen. Sammen med den kendte tenor Gert Henning-Jensen og amerikanske Carol Conrad, ved flygelet, har hun fået frie hænder til at sammensætte programmet for den store sommeropera på Slotstorvet i Vordingborg, på lørdag den 5. august klokken 18-20.

- Der kommer nok noget fra Rigoletto, La boheme og mon ikke vi får lidt fra Figaros Bryllup. Men jeg ved det faktisk først på selve dagen, siger Mogens Frandsen og påpeger at de er så erfarne at det nok skal blive godt - og også folkeligt, idet det er den eneste koncert, hvor man kan have hunden med - og børnene kan gå omkring uden at genere. 

Således bliver det en god blanding af reel opera, operette og enddog lidt musical - så der er lidt for enhver.

- Jeg har dog bedt om, at de også finde noget barok-opera.-Det er noget der virkelig flår i følelseslivet, siger operakenderen, der - hvis vejret holder - forventer op mod 2500 mennesker til den gratis oplevelse.

Louise Fribo, der oprindeligt  sang musical inden videreuddannelsen til opera, gør sig  især i Tyskland og har to helt unge talenter med: Frederik Paevatalu Rolin, der er baryton og Isabel Schwarzbach, som også er sopran.

 

Første gang på godset

Hvor sommeroperaen åbner sæsonen for publikum, så er Cæcilia-folkene i gang med planlægning helt ind i 2019, og programmet for 2017/2018, er netop sendt på gaden. Her vil der for første gang være koncert på Rosenfeldt godt - det bliver til januar med Ensemble Storstrøm, og  et andet gods, Oremandsgaard bliver også besøgt - til maj - med den tyske strygerkvartet Leipziger Streichquartett. Og så kommer de selvfølgelig forbi Ottekanten  i Stge, ligesom nytårskoncerten igen er på Sukkerfarbrikken. Dertil kommer en tur til Bosei ved Præstø - allerede i slutningen af september - og naturligvis er der igen ”Opera på Panteren,” som den Jyske Opera indtager med ”Elskovsdrikken” i november. 

Så der vil være lidt for enhver smag - også lidt håndplukket af Cæcilia-folkene, der i følge formanden spotter og indfanger de unge talenter rundt om på de europæiske scener og i øvrigt oplærer de unge her i området, der altid har gratis entre.

- Jeg tror det betyder meget, at vi har de åbne opera-arrangementer. Det viser at vi kan noget og det er med til at tiltrække nogle borgere, som måske ikke ellers ville være kommet - eksempelvis pensionister, der har solgt huset og vil rykke på landet. De kan se, at der sker noget i Vordingborg, påpeger Mogens Frandsen.           

 

 

...og Nordea har luft til at hjælpe flere 


Anita Hessel Pedersen  fra Nordea i Vordingborg vil gerne have flere ansøgninger til deres store fond - hun er selv med til at udvælge de lokale projekter og glæder sig over at støtte operaen på Slotstorvet.

 

- Nordeafonden fungerer jo sådan, at når det er ansøgninger på under 100.000 kroner, så runder de fonden i Ringsted, men så får vi dem herned lokalt og godkender, hvem der skal have pengene, fortæller Anita Hessel Pedersen fra Nordea i Vordingborg, der netop har sendt 10.000 kroner efter Sommeroperaen i Vordingborg.

- Vi har faktisk luft lokalt, så jeg vil meget gerne have flere ansøgninger herfra, fortæller Anita Hessel Pedersen, der er glad for at støtte operaen. - Vi hare fire temaer vi støtter: Sundhed, motion, natur og kultur - og der passer operaen fint ind, siger hun og påpeger de kigger på ting der kan sætte gang i noget, men alle kan søge.

- Og så ser vi også på hvem der ellers har givet tilskud - om det bare er noget vi synes er en god idé, eller om andre er med på den, påpeger hun.

 


Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
  • FOTOS: Frivillig...
Kommende arrangementer
19.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
19.
Okt
Efterårsferie for børn på biblioteket KulturArkaden
19.
Okt
Efterårsferie for hele familien Danmarks Borgcenter
19.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
19.
Okt
Børnenes efterårsferie, skattejagt i Vordingborg Vordingborg Handelsforening/Bycentrum Vordingborg
19.
Okt
Tanker, ord og handeling? Tværsam
20.
Okt
Teater: Englen - Elskerinden & Hr. Almindelig Teaterforeningen Bøgestrømmen
20.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
20.
Okt
Efterårsferie for børn på biblioteket KulturArkaden
20.
Okt
Efterårsferie for hele familien Danmarks Borgcenter