• www.henriks-hvidevarer.dk

Birthe Larsen, Roneklint, Edith Torp, Dyremarken, og Marianne Bonde, Tågeholt, hygger sig og nyder julestemningen i Egnshuset. Foto: Lise-Lotte Iuel

Overdådigt julemarked på Jungshoved

Den tidligere gymnastiksal dannede ramme om et overflødighedshorn af husflid i alle afskygninger på den gamle skole i Jungshoved den første weekend i december.

Jungshoved Allerede tidligt på formiddagen strømmede gæsterne ind i Egnshuset, som den gamle skole på Jungshoved også kaldes, og der var i sandhed også fristelser i lange baner med juletræssalg i skolegården og kreationer til gaver og pynt inden døre, da årets julemarked åbnede. Og selvfølgelig med mulighed for at forfriske sig i den lille café og slå en sludder af med beboere fra nabolaget og andet godtfolk.
- Vi kommer hvert eneste år, fortæller Susanne Garde Hansen, som er i følgeskab med ægtemanden Arne. 
- Vi sørger for at komme lige fra julemarkedet åbner, for så er der størst chance for det bedste udvalg, fortsætter Susanne Garde, alt i mens en mulig adventskrans bliver taget nærmere i øjesyn.
 
Vovede julefarver
Lidt længere fremme har et par andre kreative sjæle et hjørne med adventskranse og juledekorationer i modige farver i forhold til de mere traditionelle som hvid, rød og lilla. Det er Vivi Breuning, der er barnefødt i Jungshoved, og Annette Prip, som ligeledes stammer fra halvøen.
- Jeg har været lidt nervøs for det med farverne, smiler Vivi Breuning, samtidig med at hun ekspederer ivrige kunder, men det går tilsyneladende over alt forventning. 
- Det er første gang, vi er med, så det er lidt spændende at se, hvad der sælger, og hvad der ikke gør, men lige nu har vi i alle tilfælde ikke noget at klage over, fortsætter hun, mens pengene skifter hænder, og udstillingsbordet bliver lidt mindre proppet.
Ophavskvinderne er med
Men der er også garvede julemarkedsfolk med på skolen. Selvfølgelig har Lissi Henriksen en bod nede i bunden af gymnastiksalen med hjemmestrikkede nissepar hængt op i ribberne og et bord foran sig, der bugner med de kære rødhuede væsener, så mulige købere må blive ganske vægelsindede over det vanskelige valg: Hvilket par skal man nu købe, når de er så søde og finurlige alle sammen? 
- Det kan godt være, at priserne er lige i underkanten, siger Lissi Henriksen, men for mig er det vigtigt at få solgt godt ud, så jeg har noget at bestille i det kommende år. Det er vigtigere for mig, at få solgt til glade kunder, end at komme hjem med et for stort lager, der bare ligger og samler støv. 
Naboboden tilhører Margrethe Christensen, som sammen med Lissi Henriksen i sin tid startede julemarkedstraditionen.
- Vi lavede det her første gang i 1991 i en noget mindre målestok, men det er gået hen og blevet en så markant begivenhed i Jungshoved, at det simpelt hen er en selvfølge for os alle sammen nu, fortæller Margrethe Christensen. 
- Senere fandt vi også på at lave påskemarked, så det har grebet om sig med al den iværksættertrang lokalbefolkningen samlet set har kunnet præstere, siden skolen lukkede i 1989, siger hun.

Egnshuset for alle
For beboere, der er knyttet til Jungshoved og Jungshoved by, er det en kendt sag, at der er utallige aktiviteter forbundet med Egnshuset, og har man ikke interesse i jule- og påskemarkeder, er der helt sikkert andre begivenheder, der byder sig til, så der samlet set er noget for alle. Et vigtigt samlingssted i et lille stykke Danmark, hvor det er vigtigt at have et godt og velfungerende netværk. Også op til højtiderne ikke mindst.

Birthe Larsen, Roneklint, Edith Torp, Dyremarken, og Marianne Bonde, Tågeholt, hygger sig og nyder julestemningen i Egnshuset. Foto: Lise-Lotte Iuel

En af idémagerne Lissi Henriksen, Jungshoved By, midt i alle de hjemmestrikkede nisser. Foto: Lise-Lotte Iuel

Søstrene Anne-Grete Pommer, Haslev, og Ila Madsen, Jungshoved, er med for første gang og benytter pauserne mellem kunderne til at være flittige. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar