På Grænsen: En lille perle mod nord

Det første stop på grænsen af vores område førte os mod nord. Mellem Landevejen og motorvejen nær Hammer Torup fandt vi en lille perle. 

 

På Grænsen - Hammer torup Vores tur rundt på Sydsjællands Tidendes grænse, tager sit udgangspunkt i vores nordligste område. 

Vi kører derfor ind ad den lille vej, Keldsbjergvej, som ligger lige over for Hammer Torup på den anden side af landevejen. Cirka en kilometer inde bliver Keldsbjergvej til Langdyssevej, inden den stopper ved sneserevej i den anden ende. 

På den smalle, snoede og bakkede vej finder man mod nord en lille idyllisk perle gemt væk mellem landevejen og motorvejen. Beboerne på den smalle vej hører egentlig under Næstved Kommune, men får alligevel Sydsjællands Tidende, fordi de har postnummer i Lundby.  

Her skal man holde godt ind til siden, hvis man møder modkørende. Og hvis man, ligesom undertegnede, er uheldig nok til at møde skraldebilen, er det nok sikrest, hvis man kører lidt ind ad en indkørsel og ellers forholder sig roligt, indtil skraldemanden har passeret. 

Ukrudt, som har fundet vej op gennem asfalten vidner om, at hverken Keldsbjergvej eller Langdyssevej hører til blandt områdets mest trafikerede. Og selv om modkørende ikke er en selvfølge på den cirka 4,5 kilometer lange strækning, skal man tage sig god tid, når man kører igennem. Dels skal man være opmærksom på harer og fritgående høns, hvis retning man ikke kender på forhånd. Og dels er det også værd at lette foden fra speederen for at bemærke den flotte natur og ikke mindst en yderst velholdt køkkenhave. Den finder man på venstre hånd i begyndelsen af Langdyssevej, når man kører ind fra Bårse-siden.

Her er ukrudtet ikke spået mange chancer, og man skal lede længe efter lige så flotterækker med rødbeder, løg og kartofler.

Her på grænsen gemmer sig en lille perle. 

LDH

 

Adresse: Keldsbjergvej, 4750 Lundby.

N 55°  8’  44.997’’

E 11°  54’  20.081’’

 
Tema: 
På grænsen
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar