På Grænsen: Reddede to hængebugsvin fra grøftekanten

En yderst flot grøftekant førte os til vores næste stop på grænsen, hvor der i haven gemte sig intet mindre end to hængebugsvin med en barsk fortid.

 

På det andet stop på grænsen af vores område, tog vi turen ud på vores kommunes nordøstlige ”næse” på vej mod Jungshoved. 

Nærmere betegnet gjorde vi stop på Skovhusevej 37 mellem Lundegård og Roneklint, hvor det viste sig, at Annegrete Bugtrup og hendes mand, bor. 

Det var en ualmindelig flot og mærkværdig grøftekant, som til at begynde med tiltrak vores opmærksomhed. 

Hvad vi ikke vidste, var, at grøftekanten ikke var det eneste særlige på adressen.

Ikke bare ét, men to små (store) mirakler gik rundt inde i haven.

I en lille, hyggelig fold mellem havens mange blomster og kornmarken på den anden side, lå to hængebugsvin og hyggede sig i deres lille hus. 

De to svin har dog ikke altid haft en lige så fredelig tilværelse. 

- Min svoger fandt dem i en grøftekant ved Kragevig for tre år siden, og så tog han dem med hjem, siger Annegrete Bugtrup, mens hun kalder det ene af hængebugsvinene til sig og aer den på trynen. 

En uge inden, svogeren gjorde det mærkværdige fund i en tilfældig grøftekant i Kragevig, havde Annegretes datter tilfældigt sagt, at hun ønskede sig et hængebugssvin. Derfor tog Annegrete Bugtrup selvfølgelig de to svin med hjem i haven, hvor de nu har gået rundt og hygget sig i tre år, og i mellemtiden er blevet dobbelt så store.

Rådyr spiser knopperne 

Noget andet, som Annegrete Bugtrup også har nydt de sidste tre år, og som til at starte med fik os til at stoppe op, er rækkerne af georginer, som Annegrete Bugtrups mand har sat i grøftekanten over for det hyggelige bindingsværkshus, hvor de har boet i 11 år.

- Det er så dejligt at se på georginerne. Der kører mange cyklister forbi herude, og det bliver altid kommenteret. Georginerne er en kontaktting, ligesom hvis man havde hund, siger Annegrete Bugtrup.

I år har det dog for første gang ikke været helt problemfrit at have georginerne stående i grøftekanten.

- Rådyrene spiser knopperne,  så vi har været nødt til at sætte pinde op med hjortetaksolie på, som skræmmer dem væk, siger Annegrete Bugtrup. Hun kunne i fremtiden godt forestille sig, at der kommer til at stå endnu flere georginer i grøftekanten. 

 

Adresse: Skovhusevej 37, 4720 Præstø.

N 55°  7’  9.606’’

E 12°  6’  3.88’’

 

LDH


Tema: 
På grænsen
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar