Stjerner var temaet for quiltudstillingen på Nr. Alslev Bibliotek. Foto: Ulrik Jensen

Patchwork-puder på programmet

Storstrøms Quilterne udstillede i weekenden deres håndarbejde og fortalte beredvilligt om deres arbejde, som blandt andet består i at donere flere hundrede quiltede puder til brystopererede på Ringsted sygehus.

Nørre Alslev At arbejde med stofrester, lapper, vat og påsyet pynt er nærmest det eneste saliggørende, når man snakker med repræsentanter for Storstrøms Quilterne, som er en lokalafdeling af Dansk Patchworkforening.
I den forløbne weekend afholdt medlemmerne træf på Nr. Alslev Bibliotek, hvor temaet for de udstillede håndarbejder var stjerner og juletræer. I udstillingssalen sås en sand mangfoldighed af tæpper, duge, grydelapper og tasker – det meste med stjerner som dekoration. 
Uden at fornærme nogen, må man vist godt betegne medlemmerne af Storstrøms Quilterne som modne damer, og formand for de lokale quiltere, Inge Andreasen, lægger da heller ikke skjul på, at man i høj grad savner nye og yngre medlemmer. Lokalafdelingen består i dag af 68 medlemmer fordelt på syv grupper, men afdelingen har for år tilbage været næsten dobbelt så stor. 

Noget at arbejde hen mod
Engagementet er stort, og Inge Andreasen fortæller, at grupperne i hvert fald har et fælles projekt, der går ud på at donere puder til brystopererede kvinder på Ringsted Sygehus:
- Hvert år donerer vi 3-400 puder til sygehuset, og siden 2009, hvor vi startede med projektet, har vi afleveret 3.200 puder. Stoffet til puderne doneres af forskellige firmaer, mens fyldet finansieres af Kræftens Bekæmpelse. Men ellers mødes medlemmerne af de enkelte grupper cirka en gang om måneden, og så samles vi af og til alle sammen til træf og til kurser i seniorhuset i Nykøbing Falster.
- Til næste år kan vi fejre 25 års jubilæum og har blandt andet planlagt en fælles bustur til Fyn. Det er overskuddet fra vores tombola, der er med til at finansiere udflugt for medlemmerne. 
- Juletræf på Nr. Alslev Bibliotek er en årligt tilbagevendende begivenhed den første weekend i november, og det er noget vores medlemmer ser frem til og arbejder hen i mod. Allerede ved vores kommende møde på tirsdag vil vi fastlægge temaet for næste års juletræf. Det kan godt være omstændeligt og tidskrævende at arbejde med patchwork, så derfor er det vigtigt i god tid at få fastlagt næste års tema. Med udstillingen her, håber vi at kunne skærpe interessen for denne type håndarbejde.

Årets gæsteudstiller
På udstillingen var der ikke alene patchwork, quiltning og applikationer. Man har tradition for at få lidt ekstra krydderi på udstillingen ved at invitere en gæst, som demonstrerer en anden type håndarbejde. Årets gæst på udstillingen var Maryan Jørgensen, som viste sine strømpedukker fremstillet af nylonstrømper, uld og fleece - dekoreret med voksfarver.

Stjerner var temaet for quiltudstillingen på Nr. Alslev Bibliotek. Foto: Ulrik Jensen

Inge Andreasen, formand for Storstrøms Quilterne. Foto: Ulrik Jensen

Gæsteudstiller Maryan Jørgensen havde strømpedukker med. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar