Les Ellis hjælper sine kunder i gang og giver dem instrukser i brugen af udstyret. Foto: Mette Neerup

Pensioneret brite bag hightech videostudie på Møn

Der er ikke meget pensionist over Les Ellis, der er indehaver af videostudiet MVTV Event Studios.

Stege Da Les Ellis for to år siden slog sig ned på Møn, var det for at nyde sin pensionisttilværelse efter 40 år på arbejdsmarkedet. Les kommer oprindeligt fra Wales, men har boet flere steder rundt om i verden, blandt andet i Skotland og Dubai. - Men jeg er jo gift med en dansk kvinde, der har familie på Møn, så derfor blev det her vi slog os ned, siger Les, der dog inden den faste bosætning på øen, havde været på Møn et par gange og derfor kendte til den smukke natur og skønne landskab. 
- Jeg taler kun engelsk, men det er sjældent et problem, fortsætter Les, der desuden føler sig taget godt imod på Møn. 
- Nu hvor jeg er pensioneret, vil jeg helst ikke kede mig, så derfor åbnede jeg først et studie i Borre, hvor vi bor, men jeg har nu taget chancen og flyttet det til Stege, fortæller Les, der oplever at folk på Møn lige skal se stedet an og han har derfor ikke har haft så travlt her i opstarten.

Stor erfaring og knowhow
Les har stor erfaring inden for arbejdet med lyd og billede. Han har været ansat i oliebranchen i Skotland, hvor han arbejdede med reklame og video. Senere i Dubai kreerede han bygninger i 3D designs til bygherrer og det var i 1990’erne ret ”High Tech”, da 3D var relativt nyt inden for det område.
Les tilbyder både mulighed for regulære skydespil i VR (Virtual reality, red.), men også lærerige filmoplevelser med eksempelvis  film, hvor man går på opdagelse i en menneskekrop. 
- Jeg vil gerne have fat i skolerne når sommerferien er slut. Det er bevist at børn, der lærer langsommere, har nemmere ved at optage og lagre læring, når de  bevæger sig, imens de bliver undervist, siger Les, der håber at skolerne har råd til at benytte sig af hans tilbud. 
- Det kan også være folk, der er udfordret motorisk, der kan få glæde af VR fortsætter Les, mens han forklarer, at  man ikke nødvendigvis behøver at være mobil for at få en stor oplevelse,  der giver et sug i maven, for eksempel hvis man napper en tur i den virtuelle rutschebane.

Ikke kun for børn
Mens vi taler kommer to kunder, der har betalt for en times VR. De har begge passeret de 50 år og beviser hermed at det ikke kun er et tilbud for børn. 
- Jeg har været her en gang før, siger Michael Flack, der bor på Møn, og som har inviteret sin ven Claus Clausen med. 
- Vi er så legesyge og kan ikke tåle at se en rød lampe blinke, griner Michael, inden de sætter sig klar i to af de seks stole, som studiet har. 
Les har mange forskellige spil og film. Han råder over 30-40 spil og genrer der spænder vidt og dækker de fleste aldre. Dog mener han at børn under ni er for små, idet instrukserne foregår på engelsk og VR headsettene er for store. 
- Spillet ”aircar” er ikke for alle, da nogle vil blive køresyge, siger Les, der i øvrigt altid giver en grundig  vejledning inden man går i gang og som også står klar undervejs.

Festlige dage for alle
Avisens udsendte fik lov at prøve det seneste nye headset, Oculus Quest. Det har været  på markedet en måned og skal ikke være tilkoblet en stationær computer. Man kan derfor bevæge sig friere rundt under seancen.
Instruktionerne foregår på engelsk eller et af de andre store sprog, italiensk, spansk eller fransk. Og foregår både mundtligt og på skrift. Det var en yderst fascinerende oplevelse, der bestemt må gentages.
- Jeg vil rigtig gerne at firmaer booker stedet her til events, siger Les, der fortæller at der kan være større grupper på op til 20. 
- Det lokale revisionsfirma var her og de havde en god eftermiddag. De fik optaget en musikvideo med blandt andet vandfald i baggrunden, smiler Les, der også råder over en ”greenscreen” som gør det muligt for deltagerne at optage billeder, med forskellige sjove effekter. Men også polterabends og familier kan få en festlig eftermiddag hos MVTV.
- Det koster 125 kroner i timen og det er inklusiv en gratis drink, fortæller Les afslutningsvis og håber at Mønboere, turister og andet godtfolk, vil få øjnene op for denne anderledes måde at få en sjov og interessant oplevelse på. Det er muligt at komme ind fra gaden. MVTV Studios ligger på Ulvshalevej 8 i Stege. Ellers kan man ringe på telefon 23 23 66 50 og booke en tid. 

Les Ellis hjælper sine kunder i gang og giver dem instrukser i brugen af udstyret. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar