• www.henriks-hvidevarer.dk

Begge hold kom frem til flere chancer, særligt ved dødboldsituationer. Foto: Mikkel Nordvig

PIF nægtede at overgive sig

Sæsonens første Serie 3-kamp blev afgjort i overtiden. Præstø IF udviste kampiver til det sidste; tavlen viste 90:00 da de udlignede til 1-1 i lørdagens hjemmekamp mod Køge BK. 

Fodbold Vejret var fint, og fremmødet ligeså da fodboldsæsonen blev skudt i gang på Præstø Stadion lørdag den 18. august. Køge BK havde lagt vejen forbi og både de og hjemmeholdet gik til opgaven med entusiasme da løjerne blev fløjtet i gang klokken 15.30. Allerede fem minutter inde sendte Præstøs Mikkel Brask bolden i nettet, men der var vinket for off side og stillingen forblev 0-0. 
Begge hold kæmper for sagen, en stor del af spillet foregår omkring midten med enkelte aktioner ned mod begge holds mål – i kampens første del har Præstø lidt mere succes med at flytte spillet mod Køges felt. Størst målfarlighed ses i forbindelse med hjørnespark, som begge hold får tilkæmpet sig et par stykker af i den første halve time. Køges første reelle chance dukker op i 24. minut og den udnytter Jacob Hansen kontant til at bringe gæsterne foran 1-0. Kun godt et minut senere udskiftes målscoreren og ind kommer i stedet Magnus Bergstrand. Scoringen giver Køgemandskabet et skud selvtillid, og i de følgende minutter øger de dominansen på banen. Da Præstø får sendt en mand på bænken 10 minutter før halvleg, må de resterende spillere løbe til for at holde trit med modstanderne. Hjemmeholdet er dog ikke mere rystet, end at man har genvundet jævnbyrdigheden hen mod afslutningen af halvlegen, hvor spillet atter mest foregår henover midtbanen. 
Køges træner, Kevin Aalund fortæller, at han er tilfreds med sine drenges indsats: 
- Vi har lidt udfordringer med underlaget i forhold til vores pasningsspil, men jeg synes, vi formår at få det til at fungere. Især gør vores forsvarsanker med nummer 4, Thomas Kulager et godt stykke arbejde – og så er der ingen tvivl om, at vores nøglespiller, Lukas Langtoft med nummer 7 på trøjen leverer flot arbejde og sætter et afgørende præg på kampen.”

Holder tempoet
Anden halvleg fortsætter hvor første slap med spil over midten og godt tempo fra begge hold. Præstø IF har god kampgejst med fra pausen og Køges spillere er også friske på at give den en skalle. Særligt den fremhævede nøglespiller Lukas Langtoft er central i mange af Køges aktioner og flere målfarlige situationer opstår i begge holds felter. Langtoft modtager gult kort og ti minutter på bænken efter lidt skubben med en Præstøspiller, som også sendes af banen. Netop da de to vender tilbage til grønsværen, må Køge acceptere nok et gult kort og får således ti minutter i undertal, uden at kampen dog påvirkes afgørende.
Trods en anelse frustration hos enkelte Præstøspillere, formår man at holde tempoet og kæmpe videre. Det er værd at fremhæve nummer 7, Julius Kragh Jørgensen, der leverer en stor indsats frem mod kampens afslutning. Det hårde arbejde giver pote – Jørgensen sender bolden i nettet i overtiden og lukker kampen med stillingen 1-1. 
Vi fanger en tilfreds Jesper Nielsen, Præstøs vikarierende træner, da han er ved at forlade banen:
- Det er et ungt hold, der netop er begyndt at spille efter et nyt system, som de ikke er vant til – så der har været lidt udfordringer i det. Men de gør det flot og det ene point, vi får med, er bestemt godkendt. Vores kæde nede bagved havde godt styr på, ikke at lade Køge komme frem til ret mange chancer. Victor Bay, som er seksten år, gjorde en god figur og Mikkel Brask og Joakim Lorenzen viste et fint overblik – og at Julius kæmpede sig frem til en scoring i overtiden, er jo herligt, runder Jesper Nielsen af. 

Fodbold, Serie 3: 
Præstø IF - Køge BK 1-1
24. Jacob Hansen (0-1) 
90. Julius K. Jørgensen (1-1)

 

Tekst og billeder af Mikkel Nordvig

Begge hold kom frem til flere chancer, særligt ved dødboldsituationer. Foto: Mikkel Nordvig

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar