Mange af de medvirkende i Rigtige Piger Ta’r Penge For Det dækker flere roller undervejs stykket. Og selvom de er debutanter, så har Anita Backe Hansen to roller, mens Jan Jensen spiller fem forskellige roller. Foto: Tommy Christiansen.

Piger, penge og pariserdress i Præstø

Nedskæringer, økonomisk krise og parathed til jobskifte er nogle af de store emner, der bliver taget under grundig behandling, når Præstø Amatørscene til marts opfører ”Rigtige Piger Ta’r Penge For Det” på Bio Bernhard Scenen i Præstø.

Præstø Hvad gør de kvindelige ansatte i banken, når de tror, at de skal have lønforhøjelse, men bliver fyret i stedet for? 
Tja, nemt er det ikke. For regninger og husleje skal jo betales. Det er noget af en udfordring, men så er der en, der lufter en idé. 
Idéen tager fart. Er Bankpigerne mon parate til et markant og lidt vovet jobskifte?
Måske, hvis de får noget faglig konsulenthjælp fra en udenlandsk ekspert.
Et kig ind i Teaterhulen på Værkstedsvej en søndag formiddag er som at træde ind i en helt anden verden.
Der bliver øvet replikker, sunget, skiftet tøj og parykker. Og der bliver grinet højt i lokalerne.
- Vi spillede også stykket i 2007. Fire af dem, der er med i år, var også med dengang. Men de kan dårligt huske det, så vi kører ”Rigtige Piger” igen i år, fortæller Ingelise Fromberg, instruktør, suffløse og tovholder på Præstø Amatørscene og fortsætter:
- I år er der 14 medvirkende i forestillingen heraf hele fire debutanter foruden vores uundværlige musiker Mogens Jakobsen og teaterstaben med lyd, lys, scenografi og kostumer, siger Ingelise Fromberg.
Mens Ingelise Fromberg styrer løjerne i Amatørscenen for 23. gang så er Anita Backe Hansen og Jan Jensen med på scenen i Præstø for første gang.
- Jeg spiller teater i forvejen i Tingsted Amatør Teater, så jeg er lidt scenevant, siger Anita Backe Hansen, der har sit daglige virke i bagerafdelingen i Meny, Præstø og fortsætter:
- Troels Fromberg kom ned i butikken og spurgte om ikke det her var noget for mig. Og jo det var det, så nu spiller jeg faktisk begge steder og glæder mig vildt til at spille teater i Bernhard, siger Anita Backe Hansen.
Jan Jensen har rykket sig fra tilskuerpladserne og op på de skrå brædder på scenen.
- Jeg er tilflytter og har set Præstø Amatørscenes stykker de seneste 10 år. Så blev jeg lokket med af en af de etablerede skuespillere herovre og så klappede fælden, siger Jan Jensen og fortsætter:
- Og jeg har ikke fortrudt endnu.

Fra september til foråret
De dygtige aktører fra Præstø Amatørscene har været i gang med læseprøver på den cirka to og en halv time lange forestilling siden september måned 2019 og nu begynder det at spidse til.
- Vi er ved at have alle kostumer klar og fra den 4. februar skal rollerne gerne sidde på rygraden, for der lægger skuespillerne manuskriptet fra sig, fortæller Ingelise Fromberg og fortsætter:
- Alle glæder sig til at fyre den af for publikum på scenen i Bernhard. Det er jo noget af et udstyrsstykke, siger den erfarne instruktør med et slet skjult smil.
Kommer de stakkels afskedigede bankpiger sig over bankens nedskæringer? Kommer de nogensinde til penge igen? Og vil de trives i deres nye job? Det får vi svar på i årets første forårsmåned.

Fakta
• Præstø Amatørscene spiller Carin Mannheimers ”Rigtige Piger Ta’r Penge For Det” på Bio Bernhard Scenen i Adelgade i Præstø. Premiere onsdag den 4. marts 2020 klokken 19.30. Torsdag den 5. marts og fredag den 6. marts spilles ligeledes klokken 19.30 og lørdag spilles klokken 16.00. Billetsalg er startet på telefon 55991125 mellem klokken 16.00 og 18.00.

Mange af de medvirkende i Rigtige Piger Ta’r Penge For Det dækker flere roller undervejs stykket. Og selvom de er debutanter, så har Anita Backe Hansen to roller, mens Jan Jensen spiller fem forskellige roller. Foto: Tommy Christiansen.

Instruktøren Ingelise Fromberg (tv.) føler sig godt underholdt på sin centrale plads med manuskriptet indenfor rækkevidde. Ved sin side har hun Else Andersen, der assisterer med papirarbejdet. Foto: Tommy Christiansen.

Nogle af De Rigtige Piger iført deres nye arbejdstøj får gode råd af den franske jobkonsulent inden starten på deres servicejobs. Fra venstre ses konsulenten spillet af Maria Juel, Kitta Berger Nielsen, Runa Valhøj og Karina Fromberg. Foto: Tommy Christiansen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar