• www.henriks-hvidevarer.dk

Tine Laulund Hansen, bevægelsesagent på Fanefjord Centret på Møn, leder efter børn i 5.-6. klassesalderen, der har lyst til at besøge de ældre på plejecentret et par gange om måneden. Foto: Mille Holst

Plejecenter søger børn som besøgsvenner for de ældre

Fanefjordcentet søger børn i 5.-6. klassesalderen som frivillige besøgsvenner for de ældre på plejecentret, men rekrutteringen er svær.

Askeby På Fanefjordcentret på Møn leder man med lys og lygte efter børn i 5.-6. klassesalderen, der har lyst til at besøge ældre på plejecentret et par gange om måneden.
- Vores oplevelser med børn i 5.-6. klasse er, at de har stor omsorg og lyst til at hjælpe de ældre. De er ivrige på en god og respektfuld måde, fortæller bevægelsesagent på plejecentret Tine Laulund Hansen og fortsætter:
- De er forståelse for, at det ikke skal gå stærkt.
Mange af de ældre har ingen familie i nærområdet og får derfor ikke ret tit besøg og ser eksempelvis sjældent deres egne oldebørn.
- Men det er altså noget særligt at holde et barn i hånden, siger Tine Laulund Hansen, der forestiller sig, at de frivillige besøgsvenner i  5.-6. klasse vil kunne spille vendespil, lytte til de gamles historier, lægge neglelak, gå en tur eller hvad de nu har lyst til og når de kan finde tid til det.
- Det er lærerigt for børnene og det er ekstra hænder for os, siger hun og forklarer, at aldersgruppen er sat ud fra at børnene på én gang stadig er børn men samtidig er gamle nok til at være selvhjulpne og at kunne se andres behov.

Mangler respons
Fanefjordcentret har tidligere haft stor succes med besøg af hele klasser på 5. og 6. årgang, men Tine Laulund kunne kunne godt tænke sig nogle mindre grupper - men så skal det foregå udenfor børnenes skoletid.
Tine Laulund Hansen har via lærerteamet i 5. og 6. klasse på den lokale skole sendt brev til forældrene, for at høre, om deres børn ville være interesserede i at komme på besøg i deres fritid.
- Men vi har ikke hørt fra en eneste, fortæller hun men håber stadig, at nogen vil melde sig.
- Når jeg har spurgt børnene, siger de, at de rigtig gerne vil, siger hun og fortæller også, at børnene af sig selv spørger efter bestemte af de ældre, som de gerne vil gå tur med eller tale med - og så gør det ikke noget, at vedkommende eksempelvis taler sort, fortæller Tine Laulund. 
- Der er bare noget med børn og ældre. De er mere umiddelbare, siger hun; dermed betyder selve sproget knap så meget.

Sådan gør du
Hvis man har et barn i den rette aldersgruppe, som kunne tænke sig at komme på besøg, så kan man henvende sig til Tine Laulund Hansen og lave en aftale eller blot høre nærmere. Ring på telefon 55 36 40 62 eller skriv til tlah@vordingborg.dk.
Man behøver ikke bo i nærheden af Fanefjordcentret, men det er vigtigt at man selv kan komme frem og tilbage, siger Tine Laulund, der tilgengæld sørger for saft med mere, til de børn, der kommer på besøg.

Tine Laulund Hansen, bevægelsesagent på Fanefjord Centret på Møn, leder efter børn i 5.-6. klassesalderen, der har lyst til at besøge de ældre på plejecentret et par gange om måneden. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar