Sidste træning fredag - og så venter torsdagens store pokalkamp. Foto: Hans Kurt Frederiksen

Pokalkamp og planlægning skal gå op i en højere enhed

Da Vordingborg IF trak Næstved BK i pokalen gik et større maskineri i gang. Klubben måtte kontakte både politiet og Divisionsforeningen for at høre, hvad man skal tage højde for, så alt er klappet og klart til kampstart på torsdag.
 

Fodbold Det er ikke kun på banen, hvor der ikke er plads til at sætte en fod forkert når Vordingborg IF tager i mod Næstved BK i DBU pokalens første runde.
Det er også på sidelinjen, hvor Vordingborg Ifs bestyrelse så et behov for en strategisk logistik når man tager i mod et tophold fra 1. division, og ønsker at det skal blive en god oplevelse for alle – hjemmebanefans såvel som udebanefans. 
Derfor gik Vordingborg Ifs bestyrelse i gang med at planlægge alt det uden om de 2*45 minutter
For selvom et lokalopgør giver en god ekstra gnist, så er det ikke nok at læne sig tilbage og vente på kampdagen, torsdag den 8. august, hvor kampen fløjtes i gang klokken 18.30.
- Vi har kontaktet Divisionsforeningen og spurgt dem om, hvad vi skulle være opmærksomme på, fortæller Morten Brandt, formand for Vordingborg IF. Her var svaret, at det specielt er at være opmærksom på, at alle tilskuere er kommet ind på stadion til kampstart. Derudover opfordrede de til, at Næstved BKs fans står for sig selv. 
Og sådan bliver det.
- Vi opfordrer folk til at komme i god tid, og at dem tæt på stadion enten tager cyklen eller går til fods til kampen, lyder opfordringen fra Morten Brandt. 
Det var ikke kun Divisionsforeningen, som Vordingborg IF kontaktede. De har også været i kontakt med politiets fodboldkoordinator. Her blev de opfordret til, at aftale med Næstved, at de medbringer deres egne kontrollører.
Derudover vil politiet rette henvendelse til Hjemmeværnet, så de kan hjælpe med trafikken omkring parkeringspladserne.
Nogen Vordingborg IF ikke behøvede at kontakte var de frivillige. 
- Folk træder til, og spørger om der er noget, som de kan hjælpe med. Det er det fantastiske ved et godt foreningsliv, siger en stolt formand.
Vordingborg IF regner med cirka 2000 tilskuere på lægterne, derfor er en indgang til stadion ikke nok.
Hovedindgangen bliver til hjemmepublikummet, mens Næstved BK får bagindgangen.
Til boderne er der købt rigeligt ind af vådt og tørt, og hvis man har lyst til lidt ekstra, men er bange for at skulle stå i kø under kampen, så er der intet problem. Vordingborg Kommune har stillet gratis toiletvogne til rådighed.
Til sidst er der bare at krydse fingre for godt vejr og en god pokalkamp, det kan man dog ikke planlægge sig ud af. 

Sidste træning fredag - og så venter torsdagens store pokalkamp. Foto: Hans Kurt Frederiksen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar