Siloen faldt den forkerte vej - men reglerne var overholdt, konkluderer politiet nu. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Politiet lukker silo-sprængnings-undersøgelse: Alt var som det skulle være

Sprængningen af siloen på Sydhavnen den 6. april, gik ikke helt som forventet og væltede ind i biblioteket, men alt er forgået "i overensstemmelse med normal praksis". Det konkluderer politiet, der nu lukker den undersøgelse, der blev igangsat kort efter sprængningen.

- For at kunne vurdere, om sprængningen var tilrettelagt forsvarligt, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi indhentet en uafhængig vurdering fra Lauritzen Advising af den sprængningsplan, der lå til grund for sprængningen.  Lauritzen Advising vurderer, at planlægning og gennemførelse af sprængningen af siloen er sket i overensstemmelse med normal praksis og Dansk Sprængteknisk Forenings anvisninger, skriver politiet i en kortfattet pressemeddelelse, hvor de fortæller, at de indstiller efterforskningen.

Siloen på Sydhavnen blev sprængt den 6. april og var et stort tilløbsstykke og billeder af scenariet er siden gået Verden rundt, fordi den væltede den forkerte vej og ramte hjørnet af bibliotektet. Ingen mennesker kom dog noget til.

Manden bag sprængningen, Kenneth Wegge, har tidligere påpeget, at hans firma ville lave sin egen undersøgelse, der dog ville afvente politiets undersøgelser. Men han kan altså se sig "frikendt" i forhold til overholdelse af gældende regler og procedurer på området.

Om sprængningen af siloen vil føre til ændret praksis og anvisninger fremover, er det foreløbig ikke meldt ud.

 

Se TV SYDTIDS video fra sprængningen her

 

Siloen faldt den forkerte vej - men reglerne var overholdt, konkluderer politiet nu. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Alt var som det skulle være? ? ? Det varer sikkert længe til at alt bliver som det skal være. Vi kunne godt ha' undværet dette uheld!

Tilføj kommentar