Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Erhvervsforeningens formand Christian Brix-Hansen (tv) styrede slagets gang, da Mikael Smed (S) im. og Michael Seiding Larsen (V) th. duellerede på politiske budskaber. Foto: Mille Holst

Politikere i duel på Vordingborgskolen

Det var ikke politiske uenigheder, der prægede debatduellen mellem Venstres og Socialdemokratiets spidskandidater i sidste uge, da Vordingborg erhvervsforening holdt møde på Vordingborgskolen.

 

Årets første egentlige debatduel mellem to lokalpolitikere, der bejler til borgmesterposten i Vordingborg Kommune fandt i sidste uge sted i regi af Vordingborg erhvervsforening, der holdt 16-19-møde på Vordingborgskolen.
Efter et foredrag om skolen og rundvisning i både elevernes private gemakker og forskellige faglokaler stillede Michael Seiding Larsen (V) og Mikael Smed (S) op til debat.
Indledningsvis præsenterede de hver især nogle af deres mærkesager og bagefter måtte de svare på spørgsmål fra salen.
I oplæggene kunne det være svært at skelne mellem hvem af dem, der var blå og hvem der var rød, for de to kandidater er enige om langt de fleste ting. Sådan virkede det i al fald under duellen.

 

Vision: Erhvervsliv i top ti
Erhvervslivet skal have gode kår, da de med Mikael Smeds ord er ”dynamikken, der sørger for at samfundet er på ret kurs”, der skal sikres flere arbejdspladser og bedre muligheder for at ægtefæller også kan få arbejde lokalt, og der skal sikres ”relevante uddannelser tæt på.
Da Folketinget åbnede i sidste uge meddelte statsministeren, at anden runde af udflytningen af statslige arbejdspladser fra hovedstaden går igang til december, og Seiding Larsen og Smed vil i fællesskab lægge pres på for at få nogle af dem hertil. Kommer de kun til eksempelvis Næstved, så vil de to kandidater gerne have medarbejderne til at bosætte sig i Vordingborg.
Christian Brix-Hansen var som formand for Erhvervsforeningen interesseret i at høre de to kandidaters holdning til det politiske erhvervsudvalg.
- Vil I begge bekræfte, at I vil beholde et erhvervsudvalg?, spurgte han blandt andet, og det ville begge de to kandidater, men også her var de enige om, at det ikke bliver som udvalget er nu.
- Vi skal se, om vi kan give det noget mere indhold. Faktum er jo, at deres dagsordner ikke er ret lange og flere møder er blevet aflyst, udtalte eksempelvis Seiding Larsen, der vil arbejde på at få Vordingborg kommune op blandt de ti bedste i landet i Dansk Industris Erhvervsklimaundersøgelse.
Begge politikere vil desuden gerne sikre en fast pulje penge til Vordingborg Erhverv, så de her kan slippe for at skulle ansøge om midler til deres projekter.

 

Landets bedste folkeskole
- Gymnasierne præsterer helt i top, hvad angår løfteevnen, men det ser desværre helt anderledes ud i folkeskolen. Som erhvervsliv er vi noget belkymrede, for det er der vores fremtidige arbejdskraft skal komme fra, konstaterede Brix-Hansen, der gerne ville vide, hvad de to kandidater vil gøre ved det. Og jo, de vil begge styrke folkeskolen, men hvor Michael Seiding Larsen mener at kunne se, at det gradvist går bedre for de lokale skoler (”det trøster mig, det går den rette vej”), vil Mikael Smed gå videre og nedsætte et 17/4 udvalg, der skal se på, hvordan skolerne bliver et sted alle har lyst til at vende tilbage til dag efter dag og tage større hensyn til den enkeltes behov. Faktisk har han en ambition om at få de kommunale skoler i top ti på landsplan.
- Hvordan kan vi gøre noget andet end bevidstløst at inkludere alle, sagde han blandt andet som eksempel på noget af det, der skal kigges nærmere på efter valget.
Selvom begge politikere vil kigge nærmere på skolerne i kommunen, vil ingen af dem
give Kalvehave en folkeskole tilbage - det var der ellers nogle i forsamlingen, der godt kunne tænke sig.

 

Eleverne på Vordingborgskolen viste forskellige aktiviteter, da Erhvervsforeningen i sidste uge var på besøg. Foto: Mille Holst

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
  • FOTOS: Frivillig...
Kommende arrangementer
20.
Okt
Efterårsferie for hele familien Danmarks Borgcenter
20.
Okt
Teater: Englen - Elskerinden & Hr. Almindelig Teaterforeningen Bøgestrømmen
20.
Okt
Efterårsferie for børn på biblioteket KulturArkaden
20.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
20.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
20.
Okt
Børnenes efterårsferie, skattejagt i Vordingborg Vordingborg Handelsforening/Bycentrum Vordingborg
20.
Okt
Æblernes Dag i Stege Møns Handelsstandsforening og Vordingborg Kommune
20.
Okt
Årets efterårsfest Viemose Forsamlingshus Egnshus
21.
Okt
Vær med til at starte valgkampen Venstre i Vordingborg
21.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum