• www.henriks-hvidevarer.dk

Politikere var ikke blevet informeret om beslutningen, der var blevet taget på mødet med Lokalrådet. Nu tager udvalget sagen op igen på sit møde i januar. Foto: Michael Thønnings

Politikere misforstod: Sag om rundkørsel skal tages op igen

Politikerne havde ikke fået information om den aftale forvaltningen havde lavet med lokalrådet om at plante græs på rundkørslen i Ørslev, fremfor stauder, da de besluttede det modsatte. Vi tager sagen op igen på næste møde, lover udvalgsformanden.

Ørslev Sagen om rundkørslen ud for Netto i Ørslev tager nu endnu en omgang rundt og skal nu for tredje gang behandles, efter endnu en misforståelse om, hvad der skal plantes eller ikke plantes.
- Jeg har bedt om, at vi får sagen op igen på det næste udvalgsmøde, fortæller teknikudvalgsformand, Michael Larsen (R), der påpeger at man har haft forskellige opfattelser af, hvad der egentlig var ønsket, og man nu får en afklaring i januar.
Sagen om rundkørslen skulle ellers være ret banal: Kommunens forvaltning ville gerne undgå at have så mange arealer, hvor de skal slå græs og med ekstra midler, fik de tilplantet rundkørslen med stauder og høje græsser.
De havde dog ikke taget højde for, at man netop med kommunens hjælp i 2013  bevidst etablerede rundkørslen med en stendysse på toppen og græs, fordi den skulle være et symbol for området, og lokalrådet blev derfor noget pikerede over, at man bare plantede den til. De var godt nok blev hørt, men kun med kort frist og fik i øvrigt at vide fra forvaltningen, at planen med stauder, ikke stod til at ændre.
Og det skabte røre - særligt fordi der også blev plantet ekstra høje græsser, der dækkede for stendyssen.
Så lokalrådet tog sagen op igen, og efter lovning fra både borgmester og udviklingsdirektør om at man skulle holde et nyt møde og alle skulle være tilfredse, så det ud til at julefreden kunne sænke sig over rundkørslen i Ørslev.
Således mødtes to forvaltningsrepræsentanter med lokalrådet i Ørslev og her lavede man en aftale om, at man ville fjerne græsser og stauder og plante græs igen, så den kunne fremstå som oprindeligt planlagt.
- Vi vidste godt der havde været mødet og der var to repræsentanter fra forvaltningen ude, men vi troede at aftalen bare var, at man fjernede de høje græsser og beholdt stauderne, fortæller udvalgsformand Michael Larsen der, da politikerne fik sagen op i sidste uge, derfor blev enige om, at man kunne beholde stauderne og blot fjerne det høje græs, som et to-årigt forsøg.
- Vi vidste ikke, der var lavet en anden aftale, siger han og påpeger at forvaltningen har ønsket løsningen med stauder fremfor græs fordi det er nemmere at passe.
I mellemtiden har man undret sig i lokalrådet. Over at man laver en aftale med officielle repræsentanter fra kommunen, men at man så politisk beslutter noget andet. Nu kan beslutningen dog blive gjort om igen, efter politikerne også har fået information om det, der blev aftalt.
Hvad årsagen er til, at aftalen mellem lokalråd og forvaltning ikke er kommet videre til politikerne, melder historien ikke noget om.

Politikere var ikke blevet informeret om beslutningen, der var blevet taget på mødet med Lokalrådet. Nu tager udvalget sagen op igen på sit møde i januar. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar