Michael Larsen (R) glæder sig over havneplanen til 400 millioner, men der skal lige findes 400 millioner. Foto: Michael Thønnings

Politikerne har havne- og Boulevardplaner men mangler penge

Der er lagt en 400-millioner kroners plan for havnene, men ingen for finansieringen. Havne og ”fredningen” af Boulevardkvarteret var til debat i kommunalbestyrelsen.

 

Kommunen Der var ikke megen debat til onsdagens kommunalbestyrelsesmøde, der lå klemt inde mellem Stege-mødet og det kommende budgetmøde.

Lidt snak var der dog, da den bevarende lokalplan for Boulevardkvarteret i Vordingborg blev vedtaget.

Mønske Michael Larsen (R) mente at planen ville ”bevare det første der blev bygget i Vordingborg by” og glemte nok Riddergadekvarteret i skyndingen, der fik sin bevarende lokalplan for et par år siden. Teknikudvalgsformanden konstaterede samtidig at det ville få priserne til at stige og betyde at man var sikret, så at ens nabo ikke kunne rive ned eller bygge anderledes, men glemte nok her sagerne fra Præstø, hvor man blot har fået en dispensation til at rive bygninger ned, hvilket nok også sker for en del af bygningerne i Boulevardområdet, hvor  Bo Manderup (V) påpegede at der er et problem med svamp i boligselskabets boliger ved banen, som forventeligt skal rives ned ”fordi der er brugt plastikvinduer”.

Det fik Poul A. Larsen (S), til at korrekse og påpege at det er fundamenterne den var gal med - men at de nok ryger ned.

Om der ryger noget ned eller bliver bygget op i lystbådehavnene, det kan man se nærmere på, med de udviklingsplaner, som byrådet vedtog.

- Havnen  og byen skal tættere sammen og der skal være flere brugere, lød det ekstatisk fra Michael Larsen (R), da han fremlagde planerne og slutteligt stolt proklamerede at det var et projekt til over 400 millioner kroner, som han bare ikke kunne  vente på.

Her opfordrede Thorbjørn Kolbo (S) til man også fik lavet en proces for at søge fonde og finde de 400 millioner, der skal bruges.

Således er det ikke første gang kommunen har fået arkitektfirmaer - blandt andet også SLA, som byforvaltningen øjensynligt er meget glade for, til at lave smarte og dyre planer (både at lave og udføre), uden det så er kommet meget videre end papirplaner.

Til gengæld var alle politikerne vilde med hvor godt de har involveret borgerne i udviklingen af planerne og lovede at der kommer et borgermøde mere den 24. oktober i Langebækhallen.

 

Kommunalbestyrelsen var nede Mette

- Vi har valgt ikke at indkalde en stedfortræder, sagde borgmesteren, der havde afbud fra Mette Høgh Christiansen (S) (foto), hvis stol var tom til onsdagens byrådsmøde.

Det er aldrig sket før, for normalt vil suppleanterne Line Dahl Abilgaard (S) eller Nikolaj Sørensen (S) være kaldt ind.

Men enten var mødet ikke vigtigt nok, fordi det hele var aftalt inden, eller også gad de ikke høre på suppleanterne eller måske var årsagen en helt tredje og mere plausibel: Der findes ikke nogen, der kan erstatte Mette Høgh...

 

 

 

Michael Larsen (R) glæder sig over havneplanen til 400 millioner, men der skal lige findes 400 millioner. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar