• www.henriks-hvidevarer.dk

Beregninger viser, at der hver uge passerer mange hundreder af børn og voksne igennem Præstø IFs Klubhus, der blev opført i 1996. Foreningen håber på et par hundrede ekstra besøgende på søndag den 14. oktober. Foto: Tommy Christiansen.

Præstø IF runder de 120 år

Søndag den 14. oktober markerer Præstø Idrætsforening af 1898, at det er 120 år siden at en af Danmarks ældste idrætsforeninger blev stiftet. Den runde dag bliver fejret med Åbent Hus, borgmestertale og venskabelige fodbolddyster mellem Byrødder, Handelsstandsforening og PIFs egne Superveteraner.

Fodbold På jubilæumsdagen bliver græstæppet på Præstø Stadion omdannet til en slags fodboldmarkedsplads med blandt andet PIFs Serie 5 der spiller turneringskamp mod Østmøn, små baner til de unge kommende talenter, en maskine der måler hastigheden på et spark til bolden, stort telt med pølsevogn og forfriskninger, fødselsdagstaler samt nogle korte, og måske spændende showkampe med deltagelse af diverse medlemmer af kommunalbestyrelsen for Vordingborg kommune og de friske handlende fra Præstø.
- Og forhåbentlig også en masse gæster og PIF medlemmer, der vil hjælpe os med at fejre vores flotte 120 års fødselsdag. Vi er jo Præstøs næstældste eksisterende forening, siger Arne Jørgensen, tidligere filialdirektør i Møns Bank og nuværende formand i Præstø IF og fortsætter:
- Samtidig fejrer vi, at kommunen endelig har skaffet de resterende penge og givet grønt lys for vores kommende kunstgræsbane, som klubben har arbejdet fremad mod i flere år, siger Arne Jørgensen.

Lang historie
Ved Præstø IFs 100 års jubilæum i 1998 udgav foreningen et fint jubilæumsblad, der fortæller foreningens historie fra den stiftende generalforsamling på Hotel Frederiksminde den 14. oktober 1898 over mesterskaber, cricket, pokalsejre, kriser, pigefodbold, stadionflytning, sammenslutninger, klubhusbyggerier, håndbold, gymnastik og ikke mindst en hyldest til nogle af alle de mange personer, der har lagt arbejde og hjerteblod i den daværende Præstø Gymnastikforening, den senere Præstø-Skibbinge Gymnastikforening og den nuværende Præstø Idrætsforening af 1898.
- Vi kan simpelthen ikke takke alle de mennesker nok, siger PIF formand Arne Jørgensen og fortsætter:
- Uden alle de frivillige ledere og de mange forældre, der også i dag tager del i det store arbejde med vores lige nu 265 medlemmer i PIF, kunne det slet ikke lade sig gøre at drive vores forening, så stor ros til alle dem, siger Arne Jørgensen.

Byråd og forretningsfolk
På søndag vender borgmester Mikael Smed (S) tilbage til sin tidlige ungdoms grønsvær på Præstø Stadion dels for at hylde ”Den gamle dame” (det kalder man ældre fodboldklubber, red) på Stadionvej på hendes fødselsdag og dels for at trække i fodboldtøjet, som ankermand på et tværpolitisk hold sammensat af kommunens folkevalgte.
Modstanderholdet fra Handelsstanden har som så mange andre store hold udskudt offentliggørelsen af holdopstillingen til lige før kampene.
Men i skrivende stund har avisen erfaret, at holdlederen er en vis boghandler og at der er udtaget spillere fra både byens brillebutikker, radioforretning, cafeer, samt sjæl og sanse butikker.

Fakta
• Præstø Idrætsforening af 1898 fejrer 120 års jubilæum. Søndag den 14. oktober på Stadionvej 2. Åbent Hus fra 11 til 14. 
• Klokken 11: Serie 5, PIF – Østmøn SGI.  
• Klokken13: Byrødder og forretningsdrivende fra Præstø spiller Showkamp.

Beregninger viser, at der hver uge passerer mange hundreder af børn og voksne igennem Præstø IFs Klubhus, der blev opført i 1996. Foreningen håber på et par hundrede ekstra besøgende på søndag den 14. oktober. Foto: Tommy Christiansen.

Forsidebilledet til Præstø IFs 100 års Jubilæumsblad affotografering (med tilladelse) af oprindeligt foto taget af Susanne Øhrgaard Modellen er Britt Sønderhave, der er bodypaintet af Andrea Søllested. (Vinderen af DRs Store Bagedyst 2017, red.). Foto: Tommy Christiansen.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar