Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Ole Thomsen, Jette Wind og Hanne Brædder fra Præstø var nogle af de første til at afprøve den nye petanquebane. Foto: Lise-Lotte Iuel

Præstøs nye petanquebane blev fejret

Multicenteret i Præstø kunne lørdag indvie deres nye petanquebane, der støder op til centerets atriumgård. Et projekt, der har været undervejs og på planlægningsniveau længe, og som med hjælp fra Nordeafonden og Lions Club nu endelig er blevet effektueret.

 

Der var pyntet med små dannebrogsflag hele vejen fra Rosagervej og ned til den nye petanquebane. Balloner viftede festligt i de nyudsprungne buske, og grill og telte var stillet op i atriumgården, så indvielsen af Præstøs og Multicenterets nye petanquebane kunne foretages med maner.
- Vi har med banen ønsket at skabe en aktivitet, der både kan tilgodese centerets egne beboere, men også alle de eksterne borgere, der har deres gang her i huset, fortæller en af folkene bag projektet, aktivitetsmedarbejder Michelle Overgaard, der sammen med Per Kristoffer Gade og Linda Abildgaard, også aktivitetsmedarbejdere, sørgede for, at beboere og gæster blev beværtet på bedste vis.
- Vi tror på, at en sådan aktivitet kan skabe liv og hygge både for dem, som er udøvende, og for de, der bare gerne vil se på og blive underholdt for en stund, og at det kan fungere som et trækplaster for et aktivt udeliv, tilføjer Michelle Overgaard, der har været ansat på Multicenteret siden dets start.
- Men én ting er at få idéen, noget andet at få den ført ud i livet, så det er vores redning, at vi har kunnet søge og fået bevilliget penge fra henholdsvis Nordeafonden og Lions Club, påpeger hun.
Den formelle del
Indvielsen fik en mere officiel karakter, da Per Kristoffer Gade holdt en kort tale om forløbet og i forbindelse med den sluttede Anita Pedersen fra Nordeafonden sig til, medbringende en synlig stor check med beløbet - 15.000 kroner - påskrevet, hvorefter projektets anden finansielle sponsor Lars Hansen fra Lions Club servererede grillpølser og brød, mens Per Gade passede fadølsanlægget.

 

Erfarne petanquespillere
Det var hovedsageligt borgere fra det lidt ældre segment, der var mødt op for med interesserede og kyndige miner at tage den nye bane i øjesyn.
- Jeg plejer at spille i Allerslev, fortæller Else Jacobsen, som har spillet petanque i godt otte år.
- Men det er nu meget sjovt at se andre baner, da der kan være forskel på størrelsen og især underlaget, som er ret vigtigt i spilsammenhænge. Da jeg var mest aktiv, spillede jeg op til tre gange om ugen – både på grund af det sociale sammenhold, men også for selve spillets skyld. Og så er man ude i det fri – det er jo altid dejligt med frisk luft, fortæller hun.
Den friske luft, blev dog først lun op ad dagen, så mange holdt sig til at starte med inden døre og lod sig beværte i det lidt kølige, men stille majvejr, indtil skyerne lettede, og solen brød igennem og oplyste Præstøs nye bane for franske fritidssysler.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
25.
Sep
Kok'n'Roll - Knud Damgaard fortæller om sin tid som kok bag Orange Scene LOF Vordingborg
25.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg