• www.henriks-hvidevarer.dk

To glade vindere af Erhvervsprisen 2018 og en borgmester. Fra venstre Mikael Smed (S), John Andersen og Steen Andersen. Foto: Tommy Christiansen.

Prisregn til kommunens erhvervsliv

Preben Andersen Vognmands- og Renovationsforretning Aps fra Vordingborg kørte med Erhvervsprisen 2018 ved Vordingborg Erhvervsforening store prisfest, der i år blev afviklet i en stopfyldt sal på Hotel Frederiksminde i Præstø.

Præstø Der var priser i hele fire kategorier da Vordingborg kommunes erhvervsliv fejrede sig selv med taler, nomineringer, diplomer, blomster og uddeling af de prestigesfyldte og sponserede økonomiske skulderklap.
Den fornemste pris, Erhvervsprisen 2018, blev fragtet hjem af brødrene og direktørerne John og Steen Andersen fra Vordingborgfirmaet Preben Andersen Vognmands- og Renovationsforretning Aps.
Den 97 år gamle virksomhed var senest nomineret til prisen i 2014, og i år skulle det så være for firmaet med de i hele kommunen så velkendte gule lastbiler med det blå/røde logo.
- Vi er meget glade for prisen. Det er en påskønnelse bare at blive nomineret og når vi så har vundet i år, så er vi meget stolte, sagde John Andersen og fortsatte:
- Vi vil gerne sige tak til alle de ansatte, der er og har været hos os gennem alle årene, det er også deres fortjeneste og tak til kunderne og til dommerkomitèen, sagde John Andersen.

Mikro og Overraskelse 
Erhvervsforeningen havde allieret sig med Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S) til at overrække de forskellige priser og han havde en travl aften med mange rosende ord til både erhvervslivet i kommunen i almindelighed og til prismodtagerne i særdeleshed.
Prisen til årets Mikrovirksomhed gik til Sara og Uffe Skaaning Lind fra Isle of Møn Spirits i Askeby
De to iværksættere har siden virksomhedens start i 2016, formået at skabe en produktion af Gin udelukkende baseret på lokale produkter. Og allerede nu ses deres Møn Gin i det meste af landet.
- Vi er meget stolte af den her pris og vi har mange, der skal takkes for, at vores virksomhed allerede er nået hertil, sagde Sara Skaaning Lind til forsamlingen og fortsatte:
- En kæmpe tak til vores børn og til vores medarbejdere, der brugte en sommerferie i det Mønske landskab på at finde urter til vores produktion, sagde hun.
Direktør Hans Steffen Steffensen, Stege, blev belønnet med det borgmesteren kaldte for Overraskelsesprisen for sit store arbejde med at skabe arbejdspladser på Møn. Steffen Steffensen er involveret i en lang række firmaer blandt Liselund Fontænen, Filmhøjskolen Møn og Liselund Slot.

Udmærkelsespris
Og bedst som de forsamlede erhvervsfolk og politikere troede, at prisfesten var på vej videre til festmiddagen, så havde borgmesteren lige en Udmærkelsespris, der skulle deles ud.
Udmærkelsesprisen gik til Stensved-firmaet Dansk Kvalitets Brolægning drevet af Bjørn Nordstrøm og Benny Jensen.
Brolæggerfirmaet der fik prisen fik blandt andet ros fordi deres to lærlinge Martin Gotfredsen og Thomas Kamp Jensen begge har bestået deres svendeprøve med bronzemedalje. Bronzemedaljerne betyder, at de to ungersvende via Københavns Håndværker forening skal ind og hilse på Dronning Margrethe til foråret.
- Det var godt nok noget af en overraskelse, at vi fik sådan en pris. Det er vi meget stolte af, det må jeg sige, sagde en storsmilende Bjørn Nordstrøm efter prisoverrækkelsen.

To glade vindere af Erhvervsprisen 2018 og en borgmester. Fra venstre Mikael Smed (S), John Andersen og Steen Andersen. Foto: Tommy Christiansen.

Vinderen af årets Mikrovirksomhed 2018 Isle of Møn Spirits. Fra venstre Uffe Skaaning Lind, Sara Skaaning Lind flankeret af Susan Thydal (S), formand for udvalget for Udvikling, Turisme og Erhverv. Foto: Tommy Christiansen.

Modtager af Overraskelsesprisen 2018 Hans Steffen Steffensen, Liselund Fontænen. Borgmester Mikael Smed skæver helt legalt ned til mobilen. Det er der de rosende ord til Hans Steffen Steffensen står skrevet. Foto: Tommy Christiansen.

Brolæggermester Bjørn Nordstrøm og bronzemedaljesvend Thomas Kamp Jensen modtog Årets Udmærkelsespris 2018 på vegne af Dansk Kvalitets Brolægning i Stensved. Borgmester Mikael Smed fuldendte aftenens sidste prisuddeling, med en helt ny - og fjerde - pris i rækken af erhvervsvenlige kåringer. Foto: Tommy Christiansen.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar