• www.henriks-hvidevarer.dk

Der var godt gang i snakken omkring bordene, hvor etablerede virksomhedsledere rådgav iværksættere i at vækste. Blandt dem, der søgte sparring var Ronny Nielsen fra Benchmark Biler ved bordet th. Her rådgav Dan Jacobsen fra Jyske Bank Erhverv og Jens Daugaard fra Vordingborg Erhverv. Foto: Mille Holst

Råd om vækst summede over bordene

Iværksættere søgte råd og vejledning hos etablerede virksomhedsledere, da Rotary og Vordingborg Erhverv i sidste uge inviterede til sparringsmøde på ZBC.

Vordingborg I anledning af, at det i sidste uge var iværksætter-uge gik Rotary og Vordingborg Erhverv onsdag sammen om et arrangement på ZBC, hvor iværksættere kunne møde etablerede virksomhedsledere og få sparring på aktuelle konkrete spørgsmål om, hvordan den enkeltes virksomhed bedst kan vækste.

Bekræftelse og nye tanker
Blandt de fremmødte iværksættere, der benyttede sig af aftenen til at sparre med virksomhedsledere med mange år på bagen, var Ronny Jensen, der i april sidste år åbnede brugtvognsforretningen Benchmark Biler i Vordingborg. 
- Jeg vil gerne have nogle indspark til salg, finansiering og markedsføring og få nogle værktøjer med hjem, siger han og konstaterer:
- Det synes jeg, jeg har fået.
Også Louise Lindhagen, der for 11 måneder siden sprang ud som selvstændig med sin virksomhed SkarptSprog.dk. Hun blev på aftenens møde bekræftet i, at hun er på rette vej med sin virksomhed og fremtidsplanerne.
- Selvom der er mere retning på nu, så har jeg kun været igang i 11 måneder, og jeg skal overveje, om jeg stadig skal tage alle typer opgaver og ansætte en person eller om jeg skal fortsætte alene og kun tage de opgaver jeg brænder mest for, siger hun til Sydsjællands Tidende.
- Jeg har fået bekræftet, at man skal gå efter sin mavefornemmelse, fortsætter hun og er klar til at gå i tænkeboks om fremtidens opgaver og muligheden for at udvide sit firma og ansætte sin første medarbejder.

Om at turde spørge ind
Virksomhedslederne, der frivilligt havde stillet op til en gratis gang rådgivning, var efter mødet ligeledes yderst positive overfor arrangementet.
- Jeg har hørt om udviklingsmuligheder og -ønsker. Jeg kan ikke komme med løsningen, men jeg har været med til at sætte tanker igang, siger eksempelvis Dan Jacobsen fra Jyske Banks Erhvervsafdeling og Jens Daugaard fra Vordingborg Erhvervs supplerer, at det har været interessant at forsøge at komme med svar på de mange spørgsmål og hjælpe med at se udviklingsmuligheder i en eksiterende virksomhed, man ikke på forhånd kendte.
- Vi kender ikke hinanden på forhånd, så man har ikke berøringsangst for at blande sig, mener Dan Jacobsen og netop dén indblanding har Ronny Jensen sat pris på:
- Der bliver gået til bordet.

Første og næste gang
I løbet af dagen havde også elever fra ZBC løst forskellige opgaver for lokale virksomheder.
- Ti af vcores sparringspartnere oi aften var også med i formiddags, fortæller Susanne Kruse Sørensen, direktør i Vordingborg Erhverv, og meldingen fra ZBC’s rektor Ann Descroix er, at både elever og lærere var begejstrede for projektet.
- Det er første gang, vi prøver det af, siger Susanne Kruse Sørensen, men med skelen til både elevernes og aftenens deltageres feedback, så er det næppe sidste gang, Vordingborg Erhverv, Rotary og ZBC står bag et sådant sparringsmøde.

Der var godt gang i snakken omkring bordene, hvor etablerede virksomhedsledere rådgav iværksættere i at vækste. Blandt dem, der søgte sparring var Ronny Nielsen fra Benchmark Biler ved bordet th. Her rådgav Dan Jacobsen fra Jyske Bank Erhverv og Jens Daugaard fra Vordingborg Erhverv. Foto: Mille Holst

Louise Lindhagen blev bekræftet i at hun er på rette vej med sin virksomhed. Nu skal hun hjem og overveje næste skridt. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar