Michael Larsen ude foran huset, som - måske - skal tranformeres efter arkitektforslaget. Foto: Michael Thønnings

Radikal ændring af Præstø-parcelhus

Mandag blev to parcelhuse i Præstø præsenteret for radikale ændringer, der skal gøre dem til moderne familiehuse - foreløbig på papiret.

Præstø - Hold da op. Det var alligevel overraskende. Jeg havde ikke troet, at de ville ændre så meget, siger Michael Larsen fra Hjørnehusvej 29 i Præstø. Deres hus - og det på Hjørnehusvej 11 - blev sidste år udvalgt i kommunens projekt, med at omdanne gode velbeliggende parcelhuse til moderne familieboliger, med hjælp fra arkitekterne Brüel og Nørgaard.
Nu har arkitekterne så tænkt og tegnet og det er blevet til to indvendigt meget ændrede huse. I hvert fald på papiret, for der er ikke krav om at ejerne nu skal bygge hele huset om.
- Men der er flere af idéerne, jeg rigtig godt kan lide, siger Michael Larsen, der meldte sig, fordi de efterhånden kun er ham og konen i det 200 kvadratemeter store hus.
- Det er meget plads af have til to mennesker, siger han.
De har boet der siden 1992 og har haft god plads til børnene, og det bliver der stadig i arkitektforslaget, der dog flytter rundt på flere ting.
Den store L-formered stue bliver delt op af trappen til førstesalen, der rykker fra gangen og ind i stuen. Det giver en spisesektion og en reel stue. Den nye spisestue får desuden loft til kip og der bliver åbent ind mod køkkenet, der i dag føles aflukket og isoleret fra resten af huset.
- Så trappen skal gå der hvor vi har vores soveværelse og der bliver helt åbnet op, siger Michael Larsen, der lige skal vænne sig til den tanke. Det kommer også til at koste lidt af altanen på første sal, men til gengæld bliver der lavet en repos, der fordeler ud i rummene, hvor man kan være - en slags ekstra stue.
Også badeværelserne udvides og flyttes.
De store vinduer, der er lagt op til - især ud mod kigget til fjorden - er dog en af de ting, de godt kan se en idé i.
- Det kunne  være flot, men der skal man lige finde ud af noget med varmekilderne, får der står radiatorer. Så kunne man måske lave jordvarme - det kunne også være spændende, siger Michael Larsen, der var glad for at være med i projektet.
- Det er jo altid let at sidde bagefter og vælge ud - men det med at få de gode pointer og idéer, det er jeg grigtig glad for. Der er meget, jeg ikke har set selv, siger han.
Om familien tager nogle af idéerne op, eller om de bliver givet videre til en ny familie, det vil tiden vise.

Michael Larsen ude foran huset, som - måske - skal tranformeres efter arkitektforslaget. Foto: Michael Thønnings

Stuen skal åbnes til kip og der kommer en ny trappe op mellem det der bliver spisestue og hovedstue. Desuden skal vinduerne i gavlen være større. Foto: Michael Thønnings

Grundplan før...

Grundplan efter. Tegninger: Brüel og Nørgaard Arkitekter

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar