En super glad og tidligere cancerpatient Rasmus Pallisgaard med gavebeviset i hænderne og golfbanen i baggrunden. Foto: Lise-Lotte Iuel

Rasmus’ ønske opfyldt af Make-A-Wish

Torsdag eftermiddag spillede Rasmus Pallisgaard fra Ørslev golf på Sydsjællands Golfklubs baner i Mogenstrup, da han blev overrasket af to repræsentanter fra Make-A-Wish med gavebeviset på et komplet golfsæt og ét års medlemskab af golfklubben.

Ørslev Det var en meget storsmilende Rasmus Pallisgaard, der modtog gaven fra den generøse forenings repræsentanter Pia Teglgaard, Faxe, og Bo Haagen, Falster. Gavebeviset kan i samarbejde med golftræner og butiksindehaver Claus Thane fra Sydsjællands Golfklub veksles til et såkaldt golfsæt bestående af flere forskellige køller og jern, som skal tilpasses, så de helt præcist passer til Rasmus. 
- Min mor har købt et brugt sæt til mig, som jeg har haft ind til nu, men det er ved at være slidt, og det er heller ikke tilpasset mig, så det er mega fedt at få sådan en gave, bedyrer Rasmus Pallisgaard, der i dagens glade anledning må afbryde sit igangværende spil med barndomsvennen Anders Andersen, også fra Ørslev. 

Tumor i hjernen
Den 17-årige Rasmus Pallisgaard har haft en tumor i hjernen, som heldigvis nu efter en længere periode på godt et års tid endelig er under kontrol, så han igen kan dyrke den sport, han blev præsenteret for under et efterskoleophold på Samsø forrige skoleår, hvor også hans sygdom blev konstateret. 
- Det startede med, at jeg fik synsproblemer og begyndte at skele, og vi troede, der var noget galt med mine øjne, så jeg skulle have briller, fortæller Rasmus.
- Og samtidig var jeg enormt træt, men endelig fandt lægerne ud af, at jeg havde en tumor i hjernen, som måske, måske ikke er medfødt, og som har ført til et to måneders langt ophold i USA. Dér har jeg fået kemo og protonstråler, og derudover har jeg fået indopereret en såkaldt shunt (dræn, red.), der leder hjernevæsken ned i mavesækken, forklarer Rasmus Pallisgaard.

Hele familien i USA
Begge Ramus’ forældre, Lykke Nielsen og Jesper Pallisgaard, samt storesøster Sofie har været med i USA under hele forløbet, så familien har kunnet stå sammen om at støtte Rasmus under hans alvorlige sygdom, som kunne have været endt med en hel anden slutning. I en periode var der fare for Rasmus’ syn, og den indopererede shunt har også sat ud en enkelt gang, men nu er der faldet ro på, og hverdagen er startet igen med skolegang på hf-linjen i Vordingborg.
- Vi har mødt en fantastisk forståelse både fra Region Sjælland og fra Vordingborg Kommune, smiler Rasmus’ mor Lykke Nielsen, og selvom perioden i sig selv har været rædselsfuld, har alt det administrative og det behandlingsmæssige været helt i top, tilføjer hun. Det er i den grad en hjælp, når man er inde i sådan en spidsbelastning, at man ikke skal til at kæmpe med systemet, men kan koncentrere sig om det vigtigste: Rasmus og hans kræftforløb, fortsætter Lykke Nielsen.

Gavmild forening
På Rigshospitalet blev Lykke Nilsen gennem Kræftværket gjort opmærksom på foreningen Make-A-Wish, som hvert år opfylder meget syge børns og unges ønsker, som kan gå i rigtig mange forskellige retninger, og man kan komme i betragtning, hvis man indsender en ansøgning. Indtægterne får foreningen fra donationer, og sidste år var det omkring hundrede børn og unge, der kom i betragtning med så forskellige ønskeopfyldelser som en rejse til Japan, et badebassin og en værelsesmakeover for blot at nævne få eksempler.  

En super glad og tidligere cancerpatient Rasmus Pallisgaard med gavebeviset i hænderne og golfbanen i baggrunden. Foto: Lise-Lotte Iuel

Den glade familie med Rasmus Pallisgaard og forældrene Lykke Nielsen og Jesper Pallisgaard samt storesøster Sofie, som alle bor i Ørslev. Foto: Lise-Lotte Iuel

Anders Andersen og Rasmus Pallisgaard, venner siden den tidlige barndom, måtte afbryde deres træning, da Make-A-Wish kom forbi. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar