• www.henriks-hvidevarer.dk

Kamæleonen øje af Peter Stuhr udført af Per Hebsgaard hænger i Kulturarkaden, men en udstilling af de donerede værker har lange udsigter. Arkivfoto

Realdania-nej: Vi har justeret den filantropiske strategi

Det er sjældent man får lov at søge to gange, lyder det fra Realdania, der peger på at man har ”justeret strategi”  siden Kunsthal Glas første gang søgte om penge.

København - Vi kan ikke gå ind i detaljerne omkring en ansøgning, men jeg kan godt forstå at de gode kræfter der har arbejdet med Kunsthal Glas, er kede af, at det ikke er lykkedes, siger Stine Jacobi, der er programchef i Realdania. Det er hende der svarer på spørgmål angående den afviste og tabte milliondonation til Kunsthal Glas 
Hun bekræfter at der har været dialog mellem fonden og Kunsthal Glas-folkene og der er kommet forskellige input, der har resulteret i en ny ansøgning.
- Og den er så endt med et afslag, nu her, siger hun.
En af årsagerne til afslaget, kan være det programchefen refererer til som ”justering af Realdanias nye filantropiske strategi”. Det betyder blandt andet at der er mere fokus på ”fællesskaber”, ligesom man vurderer at projekterne er ”økonomisk bæredygtige” og har en ”bred forankring i lokalsamfundet”.
- Det skal være en motor for den lokale udvikling og arkitektonisk og kulturelt relevant, siger Stine Jacobi. Hun fastslår desuden, at det er meget sjældent at man to gange kan søge penge til det samme projekt - som det er sket efter den første bevilling til Kunsthal Glas udløb. Det førte dog ikke til noget.
Realdania justerer ifølge programchefen deres strategi hvert fjerde år, så den ”samfundsmæssigt relevant” og den nye trådte i kraft i 2018.

En hjælpende hånd?
Realdania kalder sig en demokratisk organisation, og tildeler i princippet penge i hele landet. Det kan dog formentlig ikke skade at kende nogen i organisationen. Området her har kun haft en vordingborggenser i repræsentantskabet de senere år. Samme vordingborggenser,  Anne Højer Petersen, der er direktør for Fuglsang Kunstmuseum, sad med i Kunsthal Glas bestyrelse/styregruppe indtil 2016, lige efter  Realdanias første bevilling blev givet. Samme år meddelte hun at hendes arbejde med Kunsthal Glas var afsluttet og trådte ud af Kunsthal Glas-gruppen.

 

Læs også artiklen: "Arbejdsgruppe lukker ned for stort kunsthal-glas projekt i Præstø"

Kamæleonen øje af Peter Stuhr udført af Per Hebsgaard hænger i Kulturarkaden, men en udstilling af de donerede værker har lange udsigter. Arkivfoto

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar