Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Som sædvanlig var arrangementet et tilløbsstykke, der trak cirka 1000 rosenentusiaster fra nær og fjern, der fik syn for de op mod 10.000 roser i Æblehaven. Fotos: Ulrik Jensen

Roserne var et tilløbsstykke trods vejret

Trods det våde vejr i weekenden var der både lørdag og søndag stort rykind i Æblehaven i Ore ved Stubbekøbing, hvor ægteparret Søren og Annelise Nielsen  for tyvende år i træk holdt ”åben rosenmark”.

 

 

Over 1000 gæster besøgte marken nær Stubbekøbing, hvor hen ved 10.000 roser i lige rækker i weekenden stod klar til at lade sig beundre og dufte til.

Trods torne og strittende stængler begejstrer roser os på grund af deres overdådige blomstring og dejlige duft, og ikke for ingenting bliver rosen kaldt ”blomsternes dronning”. 

Det var da også en særdeles blandet skare af rosenentusiaster i alle aldre, som lagde vejen forbi Åstrupvej i den forløbne weekend. Mange faldt meget naturligt også for fristelsen og slæbte af sted med potter med slyngroser, opstammede roser, historiske roser, engelske roser, klatreroser, bunddække-roser, storblomstrede roser med videre. 

Weekenden med åben rosenmark på Nordfalster er blevet et udflugtsmål for mange familier som kommer fra nær og fjern for at nyde synet af de populære blomster, som villigt lader sig forædle og krydse med hinanden, så der altid er nye sorter på tapetet. 

 

Bristefærdige knopper

- Vi har været en smule uheldige med vejret de seneste tre år, men folk kommer alligevel og har lært at tage fornuftigt fodtøj på, lød det fra ægteparret, som hvert år i den sidste weekend af juli åbner deres frugtplantage og rosenmark for haveentusiaster og andre interesserede. 

- Vejret i år har ikke artet sig så godt, så derfor kan vi ærgre os lidt over den manglende blomstring hos nogle af roserne. Mange roser står med bristefærdige knopper og er lige ved at springe ud, men er en smule forsinket på grund af vejret. 

- Vi har 90 forskellige sorter, og vi sørger altid for at have et par nyheder på programmet, fortæller Søren Nielsen. 

- Vi lægger vægt på, at det skal være hyggeligt at komme her, og så giver vi kaffen og en smagsprøve på vores hjemmelavede most. Vi får en hyggelig snak med mange af gæsterne, som indbyrdes også udveksler erfaringer, påpeger han. 

Søren og Annelise Nielsen understreger, at man også på egen hånd er velkommen til at gå en tur i rosenmarken i den kommende tid. Det er vind og vejr, som bestemmer, hvor længe marken er en udflugt værd. 

 

Bedst i gummistøvler

Søren Nielsen måtte selv iføre sig en gul trafiksikker vest for at dirigere trafikken.  Den skrånende græsmark, som var udlagt til parkeringsplads af hensyn til det årlige tilløbsstykke, var blevet så våd af heftig bygeregn, at den kun var velegnet for firhjulstrækkere. Andre biler måtte parkere i vejsiden, mens de mudrede stier mellem selve rosenrækkerne var kun velegnede for folk iført gummistøvler. 

Meget betænksomt havde værtsparret opstillet en stor balje med vand, så man kunne skylle støvlerne efter besøg i markens lerjord.

 

For 20. år i træk holdt Annelise og Søren Nielsen ”åben rosenhave” i Ore ved Stubbekøbing.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
  • FOTOS: Så kom Troels...
Kommende arrangementer
23.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 - Ørslev GIF mod Hvalsø IF Ørslev Fodbold
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 herre- VIF mod Dianalund/Stenlille VIF
23.
Sep
Eventbro 80 års fødselsdagsfest Karsten Henriksen
23.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
23.
Sep
Åbent hus Vordingborg Garnison
24.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
24.
Sep
Ensemble Storstrøm "Dans og tegn i luft" Musikforeningen Cæcilia
24.
Sep
Solisterier KulturArkaden
24.
Sep
Bidrag eller bedrag? Foreningen Social Anstændighed