Det er især de høje græsser, der dækker stendyssen, så de bliver pillet op igen. Foto: Michael Thønnings

Rundkørslen i Ørslev bliver plantet om

Der var ballade i Ørslev, da kommunen mod lokalrådets anbefalinger plantede høje græsser ved ”stendyssen” på Københavnsvej-rundkørslen. Nu lover kommunen at pille planterne op igen.

Ørslev - Vi håber at få det gjort pænt, så det er noget alle kan blive glade for, siger udviklingsdirektør Jan Michelsen fra Vordingborg kommune. 
Det der igen skal gøres pænt, er rundkørslen ved Netto i Ørslev, hvor kommunen for nogle uger siden plantede løg og græsser, der delvist dækkede for stendyssen.
- Stendyssen er jo lavet så den skal være et vartegn for byen, fortæller Michael Laursen, fra lokalrådet, der godt vidste at kommunen ville plante og endda fik forevist planerne, men så også fik at vide, at de ikke kunne gøre noget - det skulle gennemføres som planlagt af forvaltningen.
- Men så havde vi dem ude på vores generalforsamling, og der gjorde de klart, at det var en fejl, den måde det var foregået på, fortæller Michael Laursen, der glæder sig til at stendyssen igen bliver til at se. Nu skal man bare lige blive enige.
- Vi har henvendt os til lokalrådet med nogle datoer for hvornår vi kan mødes og snakke om, hvad der skal være. Som jeg har forstået det, er det især de høje græsser, der generer, og det er ikke værre, end vi kan tage dem op og bruge dem et andet sted, siger Jan Michelsen, der understreger at den nye løsning for rundkørslen kommer til at foregå i dialog med lokalrådet.
Hvordan med tiden? Hvornår tror du det kan lykkes? Kan den blive klaret her før jul - så de kan få en fin rundkørsel i tidlig julegave?
- Det håber jeg. Og det tror jeg, hvis det drejer sig om nogle planter, der skal flyttes, siger udviklingsdirektøren.

Det er især de høje græsser, der dækker stendyssen, så de bliver pillet op igen. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Her har vi et meget slående bevis på at politikere og forvaltning, er fuldkommen ligeglade med de aftaler men laver i nærdemokratiets navn. Da Borgmester Michael Smed besøgte generalforsamlingen i Ørslev i november, lovede han at der skulle laves en dialog mellem lokalråd og Park Trafik & Havne og findes en løsning. Den løsning er fundet, og aftalen er bekræftet fra Park Trafik & Havne på mail til Ørslev Lokalråd, Planterne fjernes, hvis muligt fjernes der jord, så bundstenene kommer mere til sin rette, og "stendyssen" træder frem, herefter bliver der sået græs. Så kan Stendyssen igen være et varetegn for Ørslev. 2 dage holdte aftalen, så blev vi tromlet over af politikerne i Plan & Teknik udvalget, aftalen er kastet til jorden. Dette er hvad man i Vordingborg kommune kalder nærdemokrati. Brug jeres tid og kræfter på projektet, men vi gider ikke høre på jer. Formand Ørslev Lokalråd Jan Hansen

Tilføj kommentar