Rygning i DGI-huset

Jeg kan læse i Sydsjællands Tidende, at der skal etableres kunstgynger i DGI- huset.
Udførelsen af dette arbejde er brugt af Vandhusets ledelse som begrundelse for, at DGi huset ikke vil beskæftige sig med, hvor de voksne ryger. Det vil ledelsen gøre, når “ kunsten” er etableret.
Men jeg har i nogen tid nu, forsøgt at få DGI- huset til at forholde sig til rygning i indgangspartiet til DGI- huset.
Jeg mener, at DGI- huset er et hus, hvor fysisk sundhed bør stå i højsædet og, at DGI- huset også skal være aktive i bestræbelserne på at sikre, at børn og unge ikke skal udsættes for storrygende voksne.
Vi skal sikre, at børn og unge overhovedet ikke kommer i kontakt med cigaretrøg og rygemodeller overhovedet.
Dette handler ikke om, at staten/kommunen skal blande sig i om voksne ryger privat. Det må de selv om. Men det handler om de kommende generationer. 
Vordingborg Kommune roser sig af, at have indgået en aftale med Kræftens Bekæmpelse om at arbejde for, at børn og unge ikke begynder at ryge. Rygeforholdene i DGI-huset står i skarp kontrast til dette.
I indgangspartiet går alle besøgende, spædbørn, småbørn og børn iøvrigt og unge igennem. Det gør alle vi andre også. Der stinker af røg både udenfor og inde i forhallen, når nogen står og ryger lige udenfor. Problemet kan løses meget, meget nemt.
Sæt blot en besked op om, at DGI området er røgfrit.
Fortæl rygerne, hvor det er ok at ryge.
Sæt nogle pile op, som fortæller, hvor man kan ryge.
Sæt en spand med sand i ved en af gavlene. Men fjern det fra indgangen, hvor alle skal igennem.
Så er problemet løst indtil “kunstgyngerne” er opført. Derefter kan DGI-huset etablere et designet rygeområde, hvor ingen bliver generet af røg og lugt.
Måske skal DGI-huset blot beslutte og skrive ved indgangen til området, at det er et røgfrit område. Det er sket mange andre steder.

 

Anette Ferdinand
Broskovvej 3
4733 Tappernøje

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar