Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Tonny Hemmingsen styrede den store traktor med plov der skulle lægge græstørven tilside, mens Finn Hemmingsen og Bent Jensen gik bagved og kontrollerede at ploven ikke stak for dybt. Foto: Mads Sørensen

Så er vi i gang

Det er en fast tradition at Vordingborg Handelsforening holder optakt til festugen med morgenbord og børneloppemarked lørdag i uge 27.

 

De morgenfriske står klar længe inden klokken otte, hvor morgenkaffen serveres og morgenbrødet smøres. Morgenbordet er lidt af et tilløbsstykke, men siddepladser er der rigeligt af og arrangørerne løber ikke tør for hverken vådt eller tørt. For mange borgere er det en tilbagevendende begivenhed man ikke ønsker at gå glip af. Her er det sociale i højsædet og imens Goosetown Jazzband spiller op, går snakken livligt på tværs af de opstillede borde og bænke i Algade.

 

Børnelopper og Farmor
For mange kombineres besøget med en tur ned igennem Algade, hvor forretningerne er ved at slå dørene op til dagens handel og endnu en tradition venter. Børneloppemarkedet er endnu et af den lokale handelsforenings påfund, og med knap 70 tilmeldte ”lopper” er der rigeligt at kigge på. Der er rig mulighed for at erhverve sig en ting eller to, når børn og voksne fra hele kommunen er samlet om at give legetøjet fra børneværelserne nye ejere.
Midt i børneloppemarkedet står farmorhuset klar med ansigtsmaling og popcornmaskine, og i gården venter markedet for de voksne. Farmorhuset har koblet sin egen tradition på den årlige begivenhed, med et bagagerumsmarked. Her er bilerne bakket til og sælger ud af ”voksen-lopper”. Indendøre hos farmor bliver der solgt ud af det kreative oversskudslager, ligesom farmor er leveringsdygtig i de populære gåsekager.

 

Tekst: Mads Sørensen

Ruinterrænet blev pløjet

Når der skal nedlægges elkabler er det nødvendigt for festugefolkene at pløje forsigtigt på ruinterrænet.

I godt en uge har frivillige fra festugen arbejdet på at klargøre Slotstorvet og Ruinterrænet med blandt andet el og vand.
Et helt særligt skue forstyrrede kortvarigt forbipasserende lørdag eftermiddag i forrige uge, idet en traktor med plov kørte rundt på ruinterrænnet. Trods det voldsomme syn, så drejer det sig om kortvarigt at ligge græstørven til side, imens der trækkes rindende vand og strøm til telte og boder på græsarealet.
Ploven kører således kun i det øverste lag muld, imens der kontrolleres at ploven ikke stikker for dybt, forsikrer Finn Hemmingsen.


Tekst: Mads Sørensen

De sidste justeringer

Mandag er mandag - men i denne uge var det en god en af slagsen.

Ved tirsdagens evalueringsmøde mellem myndigheder og festugens arrangører, var der stort set intet at berette. Trods et nedbrud i computersystemerne, forløb koncerterne som de skulle, og der kom i løbet af aftenen, hvor regnen stilnede af og Slotstorvet blev fyldt af mennesker, gang i ølsalget. I følge Morten Brandt foregår omkring 35 procent af al salget nu pengeløst, og det aflaster personalet i salgsboderne og sikrer hurtigere betjening.
Politiet har ikke været indvolveret i nogle alvorlige hendelser og det har været småting, der har manglet.
- Mit umiddelbare indtryk er, at aftenen er forløbet fuldstændig fantastisk, lyder det fra arrangørernes talsmand Morten Brandt.

Tekst: Mille Holst

 

Se mange flere billeder fra Vordingborg Festuges start i galleriet.

Lørdag

Mandag eftermiddag

Mandag aften


Thomas Olsen fra Orehoved solgte ud af både Lego og action-figurer, så der kunne blive plads til noget nyt. Foto: Mads Sørensen
Arrangørgruppen og myndigheder samlet til evaluering af første festuge dag. Foto: Mille Holst

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
25.
Sep
Kok'n'Roll - Knud Damgaard fortæller om sin tid som kok bag Orange Scene LOF Vordingborg
25.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg