Der var god plads på gulvet foran scenen, hvor de fleste børn havde taget plads. Foto: Mette Neerup

Sære starutter, snudebiller og rumbasser

På en grå og regnfuld lørdag formiddag tog 50 børn og voksne med på en eventyrlig, og alt andet end grå, musikalsk rejse.

Stege Biografen i Stege var udgangspunktet for rejsen, der skulle føre deltagerne igennem en finurlig tur, hvor de på vejen ville møde snudebillen Sulle, tusindbenet Torben og mange flere i deres fælles søgen efter den sære starut. Den sære starut ved nemlig, hvordan man danser twist og polka. På rejsen oplever koncertgæsterne forskellige musikgenrer som country, jazz, polka og rumba.

Forventningens glæde
Det var en spændt Amin på fem år, der var til koncert i biografen for første gang og derfor ikke helt kunne vide, hvad der ventede. Amin havde fundet sig til rette på et sæde på forreste række og kunne derfra holde øje med musikerne, der var ved at gøre sig klar. 
- Må man godt danse og må man selv bestemme, ville Amin gerne vide og skulle lige tjekke med mor om det mon ville være i orden at hoppe ned fra sit sæde?
- Jeg håber der er højt til loftet og plads til alle typer børn, smilede Mie Poulsen, der var taget til koncerten med sin mand og deres to plejebørn.
Rejselederne for den forestående tur, var bandet “twist og polka”, en kvartet, der med stor fortælleevne og musikglæde fik børn og voksne op af de bløde biografsæder for at deltage i dansene og sangene.
Forsanger Marie Keis Uhre bød velkommen og ledte publikum ind i historien om den sære starut og instruerede alle i at svare “Det vil jeg”, når hun sang:”Hvem vil være
med til at danse og synge?” Alle skulle lære den magiske linie og så var koncerten for alvor skudt i gang.
Familiekoncerten i Stege biograf er en af de seks familiekoncerter, der hvert år arrangeres i Vordingborg Kommune i et samarbejde mellem Stars, Stege Bio, Bio Bernhard, Vordingborg Musikskole, Levende Musik i Skolen (et statsligt tiltag under Statens Kunstfond) og Vordingborg Kommune.

Der var god plads på gulvet foran scenen, hvor de fleste børn havde taget plads. Foto: Mette Neerup

Ida Strange med sit barnebarn Alma på næsten 10 år. Det er første gang at de er med til familiekoncert og de glæder sig: - Jeg tror det bliver sjovt, sagde Alma, der er glad for musik. Foto: Mette Neerup

Henrik og Mie Poulsen med børnene Emma og Amin, der alle venter spændt på at koncerten skal begynde. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar