• www.henriks-hvidevarer.dk

Vordingborg Musikskoles strygergruppe med leder Herbert Boersma, William Schollain på cello og violinisterne Freja Sofie Nielsen og Hannah Reymheim. Foto: Lise-Lotte Iuel

Sankt Olai-korets 10-års jubilæumskoncert i Mern

Det ti år gamle Sankt Olai kor markerede sin runde fødselsdag med en fornem koncert lørdag eftermiddag i en velbesøgt Mern Kirke.

Mern Hovedskibet var på det nærmeste fyldt, da korleder Svetlana Langhoff sammen med sit kor kunne præsentere noget af det brede repertoire, Sankt Olai-koret efter ti års virke spænder over. Placeret foran alteret sang de ni kvinder og fire mænd kirken op, og under en del af numrene blev de akkompagneret af Vordingborg Musikskoles strygergruppe under ledelse af Herbert Boersma. Herbert Boersma, som selv spillede med på violin, havde tre unge kvindelige violinister med sig samt en ung mand på cello. 

Alsidigt program
Det var et særledes alsidigt program startende med ”Dejlig er den himmel blå”, hvor både kor og tilhørere fik rørt stemmebåndene dog med den finesse, at koret sine steder sang andenstemme, så den kendte salme fik et lille tvist i forhold til det forventelige. 
Programmet bød yderligere på både danske og udenlandske værker i flere genrer og fra forskellige tidsaldre, hvor blandt andet ophavsmænd som Grundtvig, Herman D. Koppel og Benny Andersen enten havde lavet tekst eller melodi - eller begge dele. ”May it be” fra Ringenes Herre mestrede det dygtige kor også som et af de forholdsvis yngre numre i det bredspektrede repertoire. 
Undervejs fik de enkelte indslag i flere tilfælde et par ord med på vejen af Svetlana Langhoff, som både dirigerede sit kor, men som også under nogle af numrene akkompagnerede på piano, så samlet set var den timelange koncert en meget varieret oplevelse for de både lokale og knap så lokale gæster.

Ikke fra sognet
- Jeg bor egentlig i Karrebæksminde, men er i sommerhus på Ore Strand i disse dage, og jeg så på en af de sociale platforme, at der var koncert her i Mern i eftermiddag, og ja, det kunne været hyggeligt at deltage, fortæller Mette Kolind, som for år tilbage havde forretning i Nyråd. 
- Og så skal jeg nok bagefter, når der er buffet, have en sludder med en af korsangerne, som jeg kender, smiler hun.

Æstetisk oplevelse
Man skulle tro, at det sortklædte Sankt Olai-kors tørklæder, er valgt både ud fra kirkeloftets buede orangebrune dekorationer og den gamle altertavle i baggrunden med et mindre moderne maleri foran, for kvindernes nærmest ferskenfarvede tørklæder og herrernes turkislilla ditto skabte i samklang med den kontekst en æstetisk fin helhed. På den måde bød oplevelsen både på noget til øret og til øjet.

Vordingborg Musikskoles strygergruppe med leder Herbert Boersma, William Schollain på cello og violinisterne Freja Sofie Nielsen og Hannah Reymheim. Foto: Lise-Lotte Iuel

Mette Kolind, Karrebæksminde, besøgte Mern kirke til koncerten. Foto: Lise-Lotte Iuel

Det tretten mand store Sct. Olai-kor. Foto: Lise-Lotte Iuel

Sankt Olai-korets mangeårige leder Svetlana Langhoff præsenterer ét af numrene. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar