Introduktion af operaen indledt af Pernille Stolting Madsen, korsanger ved Den Jyske Opera. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Smukke toner og operakærlighed

Kærlighedsoperaen ”Eugen Onegin” af Tjajkovskij blev lørdag vist i DGI Huset. Operaen er arrangeret af Opera i Vordingborg og opført af Den Jyske Opera.

Opera Mens nogle gik i baren og fik et lille glas og andre fik sludret, var der et begrænset antal billetter for gæster, som havde mulighed for at få en introduktion til operaen allerede klokken 19. Pernille Stolting Madsen, som til dagligt synger i kor i Den Jyske Opera, indledte med introduktionen af operaen ”Eugen Onegin”, mens gæsterne sad på stole og andre havde fundet en gulvplads. Og alle fik et godt grin med på vejen.
- Der er solgt 330 billetter og vi holder opera to gange om året, så der er rig mulighed for andre interesserede, at komme forbi og se en forestilling, fortæller Egon Rasmussen, driftchef for DGI Huset.

Yndige og komiske
Der blev ringet med klokken og folk blev dirigeret til deres pladser, hvorefter operaen gik i gang med en kulisse og sangere i sarte lyse farver og smukke toner fra orkestret.
- Vi nyder det og det er skøn musik, siger mønboerne Charlotte og Lars Jørgensen og fortsætter:
- Pigerne er så yndige, men drengene er måske lidt komiske, men musikken vejer det op.
Charlotte er selv operasanger og er iøvrigt begejstret for dirigenten. 
Veninderne Heidi Hansen og Heidi Raauge fra Vordingborg er også taget til opera.
- Vi har set Carmen sammen for et par år siden, men er ellers ikke kendere i operaens verden. Vi har læst om Eugen Onegin og vi synes det er fin og let musik, siger de om dagens musikalske oplevelse. Inden klokken ringer tilbage fra pause, når Hanne Hansen og Annette Eiberg at fortælle:
- Det er sådan en dejlig aften. Vi er vildt betagede, de spiller godt og så er der humor med.

Introduktion af operaen indledt af Pernille Stolting Madsen, korsanger ved Den Jyske Opera. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Gæsterne i Den Store Multihal før de har indtaget deres pladser. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Operasanger Charlotte Jørgensen og Lars Jørgensen nyder begge forestillingen og den skønne musik. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Veninderne Heidi Hansen og Heidi Raahauge er ikke operakendere, men synes begge det er fin og let musik. Foto: Anne-Dorthe Wilms

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar