Social virksomhed får byens bedste placering. Foto: Michael Thønnings

Social virksomhed får Steges bedste butik

Steges bedste butik skal omdannes til social virksomhed. Det fik den tidligere handelsformand i byen til gå til modstand.

Stege Selvom man siger man går på pension og ikke vil blande sig i politik, så er det åbenbart svært for nogen - især mønske Venstrefolk. Således tog tidligere handelsformand i Stege, Elly Nielsen, bladet for munden til byrådsmødet. Her havde politikerne, efter en lang oplæsning fra Jesper Berring-Poulsen (S), netop truffet beslutning om at afsætte et par millioner til at ”butikken”, den sociale virksomhed i byen, kunne flytte fra den ene ende af Storegade til den anden i et større lejemål, hvor 20 folk kan  komme i ”beskyttet beskæftigelse”.
Og det var okay, synes Elly Nielsen, der ellers overlod sin plads og sin butik, tidligere i år, men det, der ikke huede hende, var placeringen.
- Vi kunne fylde lejemålet bedre ud. Nu vælger i den bedste beliggenhed til beskyttet beskæftigelse, lød det i spørgetiden, hvor hun klandrede borgmesteren for at bryde en pagt de havde i en særlig sammenslutning ”Sammen om Stege”.  Borgmesteren gjorde dog klart at han ikke vidste at andre var interesserede i lejemålet, men Elly kendte mindst tre butikker, som var parat til at skrive under på lejemålet, som den svage gruppe af borgere nu tager - forventligt fra engang i 2020.
- Men vi ønsker et tilbud til de her mennesker på Møn, lød svaret fra borgmesteren.
Hvilken butik det præcis drejer sig om, har man ikke fra kommunal side ønsket at oplyse ”på grund af forhandlinger”, men man har meddelt at den om aftenen også vil kunne  bruges som en ungeklub for borgere med behov for socialpædagogisk støtte.
Der har tidligere været beskyttet værksted hos Praktisk Service, men det blev lukket ned og brugerne sendt til blandt andet Vordingborg og Præstø, men nu får Stege så igen et sted til beskyttet beskæftigelse - endda i byens bedste butik...

Social virksomhed får byens bedste placering. Foto: Michael Thønnings

Elly Nielsen mente der stod andre forretninger i kø til den gode placering. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar