• www.henriks-hvidevarer.dk

Forretningsindehaver Johanne Bergholdt, 10 år, har indtaget direktørstolen med sin assistent alias mor Tina Bergholdt stående til rådighed ved sin side. Foto: Lise-Lotte Iuel

Sommerlørdag med børneloppemarked

I ’gamle dage’ var Brænderitorvet stedet, hvor byens yngste købmænd kunne have boder på de sommerlørdage, hvor købstadens hovedgade er forvandlet til et strøg uden biler, men i år er muligheden for at sælge bedaget legetøj rykket ud i den vestligste del af Adelgade.

Præstø Nogle få meget unge købmænd med handelstalentet under udvikling havde slået deres boder op i strålende sol med diverse intakt, men brugt legetøj og andre uundværlige sager lagt indbydende ud på tæpper, så nye ejermænd kunne beriges.
- Jeg har både legetøj med fra mig selv og mine tre ældre brødre, fortæller Johanne Bergholdt, der har sin mor med som assistent i dagens anledning. 
- Hvis jeg sælger noget af mit eget, går pengene ubeskåret til mig selv, og jeg vil bruge dem på ridetimer på 4H-gården her i Præstø. Hvis det er aflagte sager fra mine brødre, ja, så er det dem, der scorer kassen – det er min mor, der holder rede på, hvem der skal have hvad, tilføjer Johanne, som har sat sig til rette bag ’fortovsdisken’ med professionel købmandsattitude.
En anden af de unge handlende har sat sig midt i butikken og gør sig stor umage med at stille varerne op i en indbydende udstilling, så forbipasserende med en højde på en meters penge ikke kan andet end stoppe op og lade sig friste. 
- Jeg har allerede solgt for 200 kroner og de skal helt sikkert bruges til Lego Ninjago, fortæller den rige legetøjsforhandler Gustav Goltermann på ni år. 

Forretningsindehaver Johanne Bergholdt, 10 år, har indtaget direktørstolen med sin assistent alias mor Tina Bergholdt stående til rådighed ved sin side. Foto: Lise-Lotte Iuel

De tre søskende Marius, 6 år, Mathias, 12 år og Malucca Jørgensen, 7 år, forsøger at sælge ud af en smykkeserie, de har fået i kommission fra oldemor, som tidligere har været aktiv på diverse markeder. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar