Der var god gang i engagement og idéer, da Springtosserne mødtes i tirsdags. Foto: Trine Saugstrup

Springtosser står på hovedet for springcenter

Politikere og frivillige kræfter på tværs er klar til at få et springcenter til Vordingborg Kommune. Tirsdag mødtes de i DGI-Huset. 

Vordingborg En tirsdag aften i DGI-Huset er en masse springtosser og andre frivillige samlet. De er ved at planlægge en ”Gymcamp” til efterårsferien. Alle står på spring for at hjælpe til, og de frivillige findes i alle aldre. Instruktørerne er mellem 14  og 69 år, derudover kommer alle de andre frivillige. De er engageret. Alt skal klappe.
Det samme skal Springtossernes plan for at få et springcenter til Vordingborg.
Samarbejde er kodeordet, hvor Kastrup-, Vordingborg-, Vintersbølle-, Stensved- og Ørslev gymnastikforeninger og foreningen Streetpower arbejder sammen om at få politikerne til at se at der er et behov for et springcenter i Vordingborg kommune.
Bestyrelsesmedlem for Springtosserne, Sandra Jensen, understreger hvorfor et springcenter er vigtigt for Vordingborg Kommune, og hun er fortrøstningsfuld, og tror på, at der vil komme et springcenter.
- Når man tænker på, hvordan befolkningstallet udvikler sig, og der kommer flere og flere ældre, så er det vigtigt, at de er langtidsfriske. Der er god økonomi i at investere i folkesundhed, fortæller hun og supplerer med at et springcenter vil holde Vordingborg og opland aktivt, men også at det vil give mulighed for alt fra motoriktræning til at skabe fælleskaber og få ensomme unge ud. 
 
Flere står på spring
Flere står på spring til at blive frivillige, hvis Vordingborg Kommune får et springcenter. En af dem er den 41-årige, gamle Vordingborgdreng, Jakob Linsdell.
Selvom han ikke længere bor i Vordingborg, men er hos Præstø gymnastikforening, så holder han stadigvæk af Vordingborg, og er klar til at være frivillig i det nye center, hvis der er behov for det.
- Det vil blive en smeltedigel for fed energi. Ved at det skal være hos DGI-Huset giver det til et fælles sted. Med samarbejde med skole og andre, vil det også give børn og unge en mulighed for at få aktivitet ind i hverdagen, siger han.
En lidt yngre gymnast er den 19-årige Sebastian Barnewitz, som er en del af foreningen Streetpower. 
Engagementet stråler ud af ham, og han synes initiativet til et springcenter, er en fed idé.
Han ser muligheder for, at folk kan udvikle sig socialt og fysisk, og derfor håber han, at det vil lykkes at få et springcenter til Vordingborg. 
- Der er ikke alle, der har let ved bevægelse, fortæller han. 
Han ser at et springcenter vil give mulighed for at udvikle folk socialt og fysisk, og det er en af mange grunde til at han håber, at det vil lykkes.
Hvis der kommer et springcenter, så er han også klar til at være frivillig instruktør.
- Jeg dedikerer mig, og jeg vil gerne give noget til de unge, det giver noget begge veje. 
En af de dele, som han og andre er enige om, er, at det er imponerende, at arbejdet for et springcenter sker på tværs af foreninger. 
- Og der plads til flere foreninger der vil være med, fortæller initiativtageren Henrik Barnewitz, der har fået stor opbakning til et springcenter.
Fra han fik samlet de seks foreninger i maj, er det gået stærkt. I denne måned har Springtossernes projektgruppe haft et succesfuldt møde med Kultur-, Idræt og Fritidsudvalget, der har resulteret i en invitation til en bustur fra kommunen, der også har inviteret repræsentanter fra DGI-Huset. Her skal de rundt i landet for at se springcentre og blive klogere på, hvordan et springcenter kan finansieres.
Hvad der efter busturen skal ske, det er endnu ikke planlagt.

Et mekka for bevægelse
Thorbjørn Kolbo (S), formand for Kultur-, Idræt- og Fritidsudvalget i Vordingborg, er ikke i tvivl om, at det vil lykkes at få et springcenter til Vordingborg.
- Et springcenter skal ikke kun bruges til spring, der er ingen begrænsninger for, hvad det kan bruges til.  
Alle udvalg i kommunen vil få glæde af et springcenter om det så gælder inden for ældre-, børne- eller uddannelsesområdet, fortæller Thorbjørn Kolbo.
Selvom folk og bevægelse er i fokus, så lægger han ikke skjul på, at kommunen med et springcenter håber på, at det vil give en mulighed for både at tiltrække og fastholde borgere.
Tilbage står spørgsmålet om, hvornår det hele skal sættes i gang.
- Vi regner med, at vi i 2020 får styr på det praktiske, og får afklaret hvor det skal ligge, og hvad der er muligt. Der er mange mulige måder på kryds og tværs at kombinere en finansiering til et springcenter, og det skal også undersøges, da man ikke kan forvente at kommunen betaler det hele, siger Thorbjørn Kolbo, som har klare ambitioner for et springcenter.
- Det skal være et mekka for bevægelse, og vi skal udvikle os konstant, fortæller han.

Der var god gang i engagement og idéer, da Springtosserne mødtes i tirsdags. Foto: Trine Saugstrup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar