Nogle af deltagerne på Stafettens største hold på i alt 80 deltagere, team Keil og co. Foto: Mette Neerup

Stafet for livet…håbet og fællesskabet

Stadion i Stege dannede kulissen, da 645 mønboere deltog i stafetten, der på én gang hylder livet, sætter fokus på kræft, fejrer fællesskab og giver rum til at mindes, dem der mistede livet til sygdommen.

Stege Alle aldersgrupper var repræsenteret, da Stafet for livet blev afholdt fra lørdag klokken 12 til søndag klokken 12 på Stege stadion. Lige fra ufødte børn i mødres maver til det grå guld. Alle med det formål at samle så mange penge ind som muligt.
Med blot et år på bagen var det et overvældende stort antal mennesker, der havde valgt at bruge deres weekend på at gå eller løbe penge ind til kræftens bekæmpelse.
Sidste år deltog 423 mennesker og i år nåede deltagerantallet op på 645, som var fordelt på 19 hold, og omkring 140 forskellige sponsorer var i spil.

Hårdt vejr og ukuelighed
Selvom vejret ikke viste sig fra sin bedste side og lørdagen blev temmelig våd, var der hele tiden folk på banen. 
- Mønboerne er bare kanon seje, siger formand for den lokale styregruppe, Stine Rømer Nielsen, der tilskriver fællesskabsfølelse i et ø-samfund som Møn en del af æren for den store opbakning til stafetten. 
- Og alle kender jo nogen, der er eller har været berørt af kræft, fortsætter Stine, der selv er nyopereret for en kræftsvulst i armen. 
- Der er jo også historien om Philip Lønborg, der døde af kræft sidste år. De fleste på Møn kender til ham og det samler også folk, tilføjer Stine Nielsen, og bemærker, at stafetten og det, at skulle holde den kørende et døgn, symboliserer at den, der er ramt af kræft ikke bare kan tage en pause fra sygdommen.
- Det er et døgn, hvor man kommer hele følelsesregistret igennem, konstaterer hun.

Super seje løbere
Merle Steigerwald på 11 år henholdsvis gik og løb 42,5 kilometer i løbet af stafetten, kun afbrudt af et par timers søvn og få andre korte pauser. 
- Jeg var med sidste år og klarede en halvmarathon, så i år ville jeg klare en hel, siger  Merle, der fulgtes lidt med venner eller sin mor på de mange runder. 
- Det går til et godt formål og jeg er med til at tjene penge ind, siger Merle, der ikke havde trænet specifikt til løbet, men er i god form via gymnastik og sommerens sportscamp.
Dorte Stecher deltog for det største hold, team Keil og co. Cirka 15 kilometer blev det til for hende. 
- Jeg er med for at bakke op om indsamlingen. Det er en god sag man støtter, siger Dorte Stecher, der ligesom mange andre sendte en ekstra tanke til føromtalte Philip og hans familie. 
- Der er også det sociale aspekt i det. Man kommer til at tale med en masse forskellige mennesker, som man måske ikke lige ville have gjort, slutter hun.

Formandens tak
Formand for Stafet for livet på Møn, Stine Rømer Nielsen, sluttede stafet-døgnet af
med at takke alle, der havde gjort det muligt at afholde dette kæmpe arrangement.
Der har ligget et stort arbejde bag og Stine opfordrede da også alle til, at hjælpe med den forestående oprydning. 
- Vi danner rammerne, men alle I, der har deltaget, danner stafetten, sagde hun og kunne fortælle at deltagerne samlet havde gået og løbet 29.216 runder på stadion, svarende til 11.000 kilometer. 
- Det er altså en kvart omgang rundt om jorden, fortsatte hun og tilføjede, at der da stafetten sluttede, var samlet 165.000 kroner ind. Efter et par uger vil det endelige beløb være opgjort, da alle sponsorpenge endnu ikke er tikket ind.

Nogle af deltagerne på Stafettens største hold på i alt 80 deltagere, team Keil og co. Foto: Mette Neerup

Merle Steigerwald på 11 år har tilbagelagt 42,5 kilometer i løbet af det døgn stafetten stod på. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar