Der er lavet en aftale om salget af Stensved kaserne, der ventes godkendt i løbet af måneden. Køberen er endnu ukendt. Arkivfoto: Michael Thønnings

Stensved kaserne er (næsten) solgt

Der er lavet en købsaftale på kasernen i Stensved, der i øjeblikket huser italienske brobyggere. Hvad der skal ske med de italienske brobyggere, og hvem der har købt kasernen, er endnu ukendt, men ventes at falde på plads i slutningen af måneden.

Stensved Det tegner til at den tidligere kaserne i Stensved på Vestenbækvej 2, er blevet solgt.
Stensved kaserne blev officielt sat til salg af statens ejendomsselskab, Freja, i april, og i løbet af den kommende måned ventes det, at en køber står klar til at overtage.
Det er dog endnu ukendt hvem køberen er.
Således er kasernen registreret med ”købsaftale ude”, der betyder at Freja og den kommende ejer er blevet enige  om de overordnede vilkår for et salg og en overtagelse af kasernen. Forventningen er således, at det hele falder endeligt på plads i løbet af august måned.

Hurtigt solgt
Hvem køberen er, er endnu ikke meldt og bliver det forventeligt ikke før overtagelsen - med mindre de selv melder det ud inden.
Vordingborg Kommune har haft øjnene rettet mod Stensved kaserne, allerede før den blev egentlig udbudt til salg officielt, men da de ikke kunne blive enige om prisen med Forsvaret, blev handlen droppet. Sådan lyder det fra borgmester Mikael Smed (S), der påpeger at kommunen ikke er gået nærmere ind i forhandlinger. 
Det semikommunale erhvervsselskab, Vordingborg Erhverv, havde gerne set, at Stensved  kaserne skulle købes til Vordingborg Kommunes ambitiøse erhvervsprojekt; ”Afkørsel 41” og direktøren har tidligere påpeget, at de, i samarbejde med ”private investorer”, kiggede på muligheden.  
Det hurtige salg har dog overrasket direktør, Susanne Kruse Sørensen. 
Til Sydsjællands Tidende svarer hun klart ”nej” til spørgsmålet om hvorvidt det er Vordingborg Erhverv, som har købt Stensved kaserne.
Ejendommen har været forbi en erhvervsmægler, men det er alligevel gået relativt hurtigt med salget, i forhold til ejendommens type, og at den ligger ”i provinsen”.  
Selve salget omfatter hele kasernen  - inklusiv  de to villaer, der ligger på den anden side af vejen fra ”barakkerne”.
Der var ellers flere der var interesseret i kun at købe husene, så der blev talt om at dele det op, men det tegner til et samlet salg af det hele.

Lejere kan opsiges
Kaserne er dog lejet ud for tiden til Michael Eskildsens og Kiss Devolpmenet, som har lejet den videre ud til SBJV, firmaet der bygger Storstrømsbroen, til brug for italienske broarbejdere
Direktør, Dennis Sommer, fra Kiss Development fortæller dog til Sydsjællands Tidende, at Kiss Development , hverken har købt, eller budt på Stensved kaserne.
Han tilføjer i en e-mail til Sydsjællands Tidende, at de har en lejekontrakt med Stensved kaserne som er gældende, og at Kiss Development ikke bliver berørt af salget. 
I følge Sydsjælands Tidendes oplysninger, så kan aftalen dog opsiges i løbet af et par måneder, så en ny køber principielt kan overtage kasernen uden lejere i løbet af ganske kort tid, og hvis det ikke er Kiss elelr et af Michael Eskildsens andre sleskaber, der har købt kasernen, så kan de, afhængig af hvad en køber beslutter, risikere at skule finde andre boliger til italienerene. 
I følge SBJVs pressetalsmand, Christian Lemvigh, er der nemlig en kontrakt for de næste 3,5 år mellem Kiss og SBJV, der går på at Kiss skal finde boliger til italienerne.
I følge samme pressetalsmand, har de dog fået lovning på at de boliger som Kiss Development er ved at bygge på den gamle silogrund ved siden af biblioteket, i Masnedsund, skulle stå klar i slutningen af august.  
Så afhængig af hvor mange italienere der kommer, og hvor hurtigt, der bliver arbejdet, så kan det være, at alle får noget at bo i - også når Stensved kaserne skifter hænder. Men hvad der så sker med den, det ved kun den nye ejer.

Trine/Mith

 

Der er lavet en aftale om salget af Stensved kaserne, der ventes godkendt i løbet af måneden. Køberen er endnu ukendt. Arkivfoto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar