Stien under Masnedsundbroen er planlagt til at åbne 1. december. Selvom den i øjeblikket ser meget glemt ud, regner Banedanmark fortsat med at den åbner omkring det tidspunkt. Foto: Jacob Schomann

Sti under Masnedsundbroen genåbner som planlagt

Stien under Masnedsundbroen på Masnedøsiden har været lukket i snart tre år. Første december blev i sin tid sat som genåbningsdato, men her en måned før ser stien helt glemt ud. Banedanmark lover dog, at den bliver klar og genåbner til den lovede dato - cirka.

Masnedø I midten af december måned 2016 blev stien under Masnedsundbroen på Masnedø lukket. Årsagen var, at broentreprenøren fik arbejdsplads ved Marinecentret og man var ikke interesseret i at have ”almindelige mennesker” gående eller cyklende gennem arbejdspladsen.
- Så for at kunne arbejde uforstyrret blev stien lukket, fortæller Hans Christian Lollike, der er byggeleder for Banedanmark.
Et skilt på brovejen informerer om brolukningen og om at stien forventes at genåbne 1. december i år. På det område borgere har adgang til, ser stien dog helt glemt ud og vi har derfor spurgt Banedanmark, om man har tænkt sig at genåbne stien som lovet, om den er blevet glemt, eller om man har besluttet at sløjfe den?
På dét spørgsmål svarer Hans Christian Lollike, at planen fortsat er at stien åbner. Om det lige bliver 1. december er dog uvist. Det kan både blive lidt senere eller lidt før. Men stien er i al fald hverken glemt eller sløjfet, for Banedanmark er, ifølge Hans Christian Lollike godt klar over, at mange bløde trafikanter til og fra Masnedø netop benytter denne sti og har savnet den i de år, den har været lukket.
Banedanmark har allerede sikret stien og kysten fra vandsiden ved at lægge en række store sten ud i vandet.
- Stien er, som på Sjællandssiden, beskyttet af nogle sten, og stenene er lagt ud for længst. Det er overfladen, vi mangler at få færdig, siger Hans Christian Lollike og henviser her primært til stibelægningen.
- I øjeblikket er der gravet op på grund af kabler til lanterne på den nye bro, som der også var på den gamle; når det arbejde er færdigt begynder vi at reetablere og gøre stien færdig, så man vil kunne gå under broen på begge sider, siger Hans Christian Lollike. Den præcise åbningsdato kan Banedanmark endnu ikke melde ud, men det varer ikke længe, lover Hans Christian Lollike:
- Det kan være før eller efter den 1. november, men det bliver i november eller december, det regner jeg bestemt med.

Stien under Masnedsundbroen er planlagt til at åbne 1. december. Selvom den i øjeblikket ser meget glemt ud, regner Banedanmark fortsat med at den åbner omkring det tidspunkt. Foto: Jacob Schomann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar