• www.henriks-hvidevarer.dk

Nyråds kvindehold samt trænere på baneanlægget hvor de har trænet siden januar og i torsdags havde deres kampdebut. Foto: Mikkel Nordvig

Stor interesse for kvindefodbold i Nyråd

Kalenderen havde dårligt nok vænnet sig til at vise 2018, da første træningspas for et nyoprettet kvindefodboldhold blev fløjtet i gang af træner Carsten Jensen. Til stor glæde for Carsten og Barbara Ziska, de to initiativtagere bag det nye hold, var der tilslutning fra begyndelsen.

Fodbold Carsten Jensen har førhen været træner for blandt andet sin søns hold i Næstved, men havde egentlig lagt hobbyen på hylden, da en tilfældig snak fik ham til at trække i trænertrøjen igen. Han og Barbara Ziska var på kursus i Polen, da de blev enige om, at der manglede et senior kvindefodboldhold i Vordingborgområdet. Der gik ikke langt fra tanken opstod til den dynamiske duo rykkede i aktion. I Nyråd IF var der straks opbakning til ideen – både til at få holdet op at køre og til tanken om, at man ved sådan et initiativ kunne skabe interesse blandt endnu flere piger, også fra de kommende generationer, for at komme ud og spille bold. Med grønt lys fra klubben var gik man i gang med at avertere efter spillere. Selvom ideen var god, var det med en vis spænding, at Carsten og Barbara mødte op til første træningspas en dunkel aften i januar.
- Vi står der i mørket den første aften, og pludselig dukker der en hel flok piger ud af skoven, omkring klokken 19.00 hvor træningen skal gå i gang. Så havde vi et hold, fortæller Carsten mens han dirigerer rundt med sine spillere, der varmer op, inden de få minutter senere skal hjemmebanedebutere mod gæsterne fra Horbelev. 
- Vi har en 17-18 spillere i truppen nu, hvilket er flot når man tænker på, at der slet ikke var et hold for ni måneder siden, påpeger træneren.

God stemning
Stine Hemmingsen fra Vordingborg, Mille Ellegård fra Næstved og Susan Nielsen som bor i Nyråd, er glade for initiativet. De har alle tre være med fra starten.
- Jeg har længe ledt efter et hold i Vordingborg eller omegn, fortæller Stine. 
Susan fortsætter. 
- Jeg har spillet fodbold før, og nu da der lige pludselig var et hold lige om hjørnet, tænkte jeg, at der skulle jeg da lige ned og kigge – og det er jeg blevet ved med. 
Mille følger op. 
- Der er en god stemning, og vi har det både sjovt og spiller seriøst. Det er rigtig hyggeligt og fungerer fantastisk.

Ambitiøse spillere
Holdet brugte foråret på at træne og komme godt i gang, men spillerne havde mod på mere, så man blev enige om at kaste sig ud i en turnering i efterårssæsonen. Kvindernes første kamp blev vundet 1-0 ude mod Stubbekøbing. Og lige så godt gik det, da formen skulle testes på egne enemærker for første gang i torsdags.
- Vi spiller en super god og medrivende kamp, med masser af gode opspil og smarte kombinationer. Vi lukker fuldstændig af i forsvaret, midtbanen spiller bolden hurtigt rundt og vi har mange gode angreb, hvoraf et fører til et drøn af et langskud på stolpen af Mille Ellegård Jensen. Vi ender med en fortjent 1-0 sejr på mål af Oline Engstrøm, beretter en stolt Carsten Jensen, der fortæller at dagens spiller blev Susan Nielsen.

Nyråds kvindehold samt trænere på baneanlægget hvor de har trænet siden januar og i torsdags havde deres kampdebut. Foto: Mikkel Nordvig

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Dejligt at se, at der er interesse fra pigerne!

Tilføj kommentar