Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Der er rift om produkterne hos Kildemarksgaardens Gårdbutik. Foto: Lise-Lotte Iuel

Stor tilslutning til Kulinarisk Rosenfeldt

”Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide”, kunne have været dagens vejrudsigt, da Rosenfeldt Gods lagde gårdsplads til årets madmarked den første søndag i den niende måned med masser af kulinariske specialiteter fra lokalområderne.

 

Allerede fra klokken ti om formiddagen kunne det fornemmes, hvilken interesse et sådant marked vækker i befolkningen, og der var da også fødevarer i mange forskellige kategorier, men dog mestendels noget med frugt og grønt, og hvad der kan fabrikeres af disse råvarer. Enkelte pølsemagere var der dog også at finde, ligesom et par boder med uld og uldprodukter samt en børstenbinder havde fundet vej til Rosenfeldt.
Andet end specialiteter
Når benene blev ømme, ganen tør og maven rumlede, var der stillet masser af borde og bænke op på de grønne områder, hvor man ikke alene kunne hvile og lade sig beværte, men også nyde københavnermusikanternes spillemandsmusik, som blandt andet var inspireret fra Stevnsegnen. Man kunne købe sig en tur i hestevogn og føle sig hensat til gamle dage, eller man kunne mod betaling få en guidet rundvisning af Peter Tillisch, der er den nuværende ejer af Rosenfeldt.

 

Økoladen repræsenteret
- Det er ikke længere så tit, vi tager ud på markeder for at markere os og markedsføre vores produkter, men nu er det jo lokalt, og så er vi selvfølgelig til stede, fortæller Jan Elmelund, der direktør for det økologiske chokoladefirma Økoladen i Ørslev.
- Men det er lidt sjovt, når vejret er så godt, og når dagen er omme, og vi forhåbentligt har haft et godt salg og nogle gode snakke med kunderne, har vi heldigvis ikke så langt hjem, da vi bor i Appenæs, supplerer Amanda Elmelund, der også selv til daglig er tilknyttet Økoladen.

 

Hel familie i arbejdstøjet
Et andet sted er hele familien kommet i arbejdstøjet, hvor både forældre og store børn tager en tørn i dagens anledning.
- Vi er nybegyndere med hensyn til salg af vores produkter, for min bror, der tidligere har stået for salgsdelen, er gået på pension, så nu prøver vi selv, fortæller Erik Lolle, der i det daglige er fuldtidsansat i sin egen frugtplantage Lolle Frugt ved Sakskøbing. Det er rigtig sjovt, det her, der er gang i den, så det er helt bestemt ingen engangsforestilling, smiler Erik Lolle, der iler videre til næste kunde, mens hustruen Marie Ejsersbo, der til daglig fungerer som tandlæge i Vordingborg, må indrømme, at de i kampens hede har glemt visitkortene hjemme, og at det må høre til i afdelingen for nybegynderfejl.

 

I de tilstødende gemakker
Et andet sted på gårdspladsen havde man mulighed for at gå ind og nyde den lokale kunstnergruppe Indigos værker, hvor flere af kunstnerne tilbyder portrætmalerier for en rimelig pris, mens en anden, Per Groth Hansen, maler noget så sjældent i Danmark som religiøse ikoner.

 

Masser af folk, ingen kaos
Hvis der var stor interesse ved dagens begyndelsen, så var Kulinarisk Rosenfeldt op ad dagen gået hen og blevet et kæmpe tilløbsstykke, som heldigvis ved hjælp af en masse ivrige parkeringsvagter ikke gik hen og blev til direkte trafik- og parkeringskaos. Der var en kommen og en gåen dagen igennem – de sidstnævnte oftest belæsset med poser og pakkenelliker til forrådsdepoterne derhjemme.

 

Per Groth Hansen foran nogle af sine ikoner. Foto: Lise-Lotte Iuel
Der er gang i boden fra Møn, der sælger lokalproduceret gin. Foto: Lise-Lotte Iuel

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
25.
Sep
Kok'n'Roll - Knud Damgaard fortæller om sin tid som kok bag Orange Scene LOF Vordingborg
25.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg