• www.henriks-hvidevarer.dk

Det er rart bare at sidde og pjaske med fødderne i vandet. Foto: Mille Holst

Strandture for ældre

Ældre tilknyttet to af kommunens plejecentre tager en gang om ugen til stranden og bader, mens der bliver lavet masser af øvelser i vand. Det vækker begejstring blandt de ældre.

Kalvehave/Fanefjord I løbet af sommeren tager Aktivitetscentrene ved Skovbo og Fanefjordcentret ældre fra området med til stranden. Sydsjællands Tidende tog med, da de i sidste uge svømmede ved Kalvehave badestrand.
Udrustet med redningsveste blev der svømmet og lavet øvelser på paddleboards - øvelser, der bvlandt andet gik ud på at stå oprejst på dem og få dem til at gynge.
For mange var det grænseoverskridende øvelser, men alle i vandet så dog ud til at nyde det.
En af dem, der var med i vandet, var Rigmor Sahl på 90 år. Hun er dårligt gående efter en rygoperation, men det mærkede hun ikke noget til, når hun svømmede.
- Det var dejligt at være vægtløs på ryggen i vandet, fortalte hun bagefter til Sydsjællands tidende, mens hun sad og tørrede i solen.
I løbet af sit lange liv har Rigmor Sahl svømmet rigtig meget både da hun boede ved Vesterhavet og i Præstø, hvor såvel fjorden som svømmehallen ved Bosei lokkede i mange år.
- Jeg kan godt lide at gå i vandet, indrømmer Rigmor, men havde alligevel ikke villet med til vandet, den første gang aktivitetscentret tog af sted. Men de tog hende med alligevel, og det er Rigmor Sahl glad for i dag.
- Der havde jeg ikke badedragt med, men jeg skulle lige i, så jeg fik våde bukser, fortæller hun og bevægelsesagent Tine Laulund griner med hende, da de mindes den våde bagdel hjem i bussen.
Denne gang havde Rigmor Sahl badedragt med, og det kom hun ikke til at fortryde.
- Jeg nød det virkelig meget, siger hun, og fortæller, at hun bor i en ældrebolig ved plejecentret i Fanefjord  og lige har solgt sit hus i Præstø, som nu skal ryddes inden 1. august. Hun har således nok at se til i øjeblikket, men vil med sikkerhed med næste gang, der er tur til vandet. En enkelt anke har hun dog:
- Der er langt mellem trinene på trappen på badebroen, siger hun. Som dårligt gående er det derfor ekstra svært for hende at komme ned i og op ad vandet igen. Havde der bare været halvt så stor afstand mellem trinene, ville det gøre en enorm forskel, mener Rigmor Sahl.

Det er rart bare at sidde og pjaske med fødderne i vandet. Foto: Mille Holst

90-årige Rigmor Sahl svømmer ubesværet rundt. Hun glæder sig over at være vægtløs i vandet. Foto: Mille Holst

De ældre øvede sig på at stå op på paddleboardet og få det til at vippe fra side til side...uden at falde i. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar