• www.henriks-hvidevarer.dk

Sussie foran et bugnende gavebord til Snekkens jubilæum, hvor gæsterne strømmede til i stort tal. Foto: Ulrik Jensen

Sussie styrer Snekken på 20. år

Fuldt hus til jubilæum.

Vordingborg I stort tal strømmede gæsterne i søndags til restaurant Snekken på Nordhavnen i Vordingborg, hvor Sussie og Fu kunne fejre 20 års jubilæum. 
Det afholdte restauratørpar, som alle er på fornavn med (også fordi det kinesiske kan være lidt besværligt for en dansker) tog i mod hundredvis af gæster, som gerne ville ønske tillykke i dagens anledning. 
Det bugnende gavebord vidnede om parrets popularitet. Og som sædvanlig var det Sussie, der tog i mod gæsterne, mens Fu som kok holdt styr på tropperne i køkkenet. Familie – herunder Sussies mor, venner og bekendte havde mere end almindelig travlt med at servicere de mange gæster. Og sønnen Nick, som er uddannet kok og på sigt har sagt ja til at drive Snekken videre, havde en travl dag med en klar bevidsthed om, at Snekken har et meget stort og trofast stampublikum, som nyder at komme på den velbeliggende plet på Nordhavnen i Vordingborg.    

Læs her om de 20 år med restaurant Snekken som familiens andet hjem

Sussie Chung og Shu-Wei Fu kan fejre 20 år med kinesisk restaurant Snekken i Vordingborg. Det har  krævet hårdt arbejde, men de er blevet ved, på grund af venner og gode kunder. For parret, er det deres andet hjem og det tyder på, at ”hjemmet” også fremover kan blive i familien...

Vordingborg - Det vigtigste vi vil sige er, at vi vil sende en stor tak til alle vores kunder og til vores venner, lyder det insisterende fra Sussie Chung, mens hun slæber varer fra den lille bil og ind i restaurant Snekken på Vordingborg Nordhavn. Kunderne - og det at man føler sig hjemme og godt behandlet på den kinesiske restaurant med den fantastiske udsigt, er noget af det vigtigste, for det familiedrevne foretagende, og det er også venner og kunder, der har været afgørende for, at de stadig er her.
For om et kort øjeblik - den 4. august  - kan de fejre 20 års jubilæum med restauranten, hvor de formentlig er dem, der har haft den længst tid.
- Den foregående ejer havde den vidst 19 år, og nu har vi haft den 20 år, smiler Sussie, som er den der styrer restauranten og serveringerne, mens hendes mand, Shu-Wei Fu, styrer køkkenet, og især er kendt for sine kunstfærdige udskæringer.
Sådan har det været i alle årene.
- Der er mange der siger at de ikke kunne arbejde med deres mand eller kone, men det går fint, siger Sussie, der dog ikke lægger skjul på at der også bliver diskuteret. Men sådan er det, når ens arbejde - restauranten - er familiens andet hjem.
- Vi bruger flere timer her, end derhjemme på Wesselsvej, konstaterer Sussie Chung.
- Men vi gør det jo fordi vi kan lide det. Det er ikke noget man bliver millionær af, siger hun.
Således smågriner de også på spørgsmålet om, hvor mange timer de arbejder.
- Det er i hvert fald ikke 37 timer, siger sønnen, Nick Tu, med et smil.
Han har været vant til at se forældrene arbejde meget og denne sommer er han kommet hjem og hjælper Fu i køkkenet. Således er Nick færdiguddannet som kok, med blandt andet praktik på det kendte Hotel Phønix i Aalborg, ligesom han har været på flere københavnske restauranter.
- Da jeg var yngre ville jeg aldrig nogensinde overtage, men nu her, er det noget andet. Jeg ved jo hvor mange kræfter de har lagt i det. Det er deres hjem og jeg vile have svært ved at se nogen andre overtage, siger Nick Tu.
Således  kunne det se ud som at den populære restaurant kan fortsætte en årrække endnu, også selvom Sussie og Fu, er begyndt at holde fridage eller feriedage af og til. Sussie regner dog med i hvert fald at arbejdet fem-seks år endnu. Men de har også arbejdet altid - og hver dag. Hvor der er blevet kørt efter varer ved otte-tiden og blevet forberedt mod  åbningen klokken 13, indtil den sidste rengøring var færdig omkring midnat.
Især i sommerperioden er der travlt, for folk flokkes til havnen og især bådturister og sejlere elsker at komme på Snekken.
- Vi har en familie der kommer her hvert år - i år var de 11. De kommer fra Hvidovre og er her som regel et par gange, fortæller Sussie, der kender sine kunder - og de kommer ofte igen, for kunderne er gæster hos Sussie og Fu - det betyder meget.

Til Jylland
Men faktisk var det ikke givet, at Sussie og Fu skulle åbne kinesisk restaurant i  Snekken. 
Sussie havde for 33 år siden haft kinesisk restaurant i Algade, men var flyttet til Aalborg, hvor hun mødte Fu, og de boede også der, gennem længere tid. Et år var de også i Kina, hvor hun arbejdede med at tolke, rejseselskaber og hjalp i forbindelse med ambassaden.
- Men børnene ville gerne hjem til Danmark, så vi tog hjem efter et år. Der ville jeg så gerne tilbage til Vordingborg. Her er skønt og så flot. Og søde mennesker. Jeg tror ikke jeg ville have lyst til at drive restaurant i København, siger hun.
Men faktisk var det ikke planen at åbne restaurant.
- Jeg ville gerne arbejde i en kantine eller lignende, så jeg også havde tid til at passe børnene. Jeg synes det var hårdt at være selvstændig, siger hun.
Det var dog svært at finde noget, og da var der en, der spurgte, om hun ikke skulle ned at se Snekken. Den tidligere forpagter var ved at skulle stoppe.
- Jeg tænkte: ”Nej, jeg skal ikke være selvstændig”, siger hun. 
Men så blev hun alligevel begejstret og de besluttede sig for at åbne.
- Det er sejlklubben der har stedet og de sagde til at starte med, at de ikke ville have kinesisk restaurant. Det skulle være dansk mad. Men vi blev enige om at lave en prøveperiode på tre år. Efter det første år kom de tilbage og sagde at der aldrig havde været så mange mennesker, siger Sussie og smiler. Siden har de holdt ved - gennem nu 20 år.  
Og mange af gæsterne holder ved - og det betyder alt. Det var da også gæster og gode venner, der for en ti års ti siden - i forbindelse med finanskrisen, overtalte familien  til at holde fast.
- Det var ikke godt og det var svært at få det til at hænge sammen, men så måtte vi tilpasse - og arbejde endnu mere, siger Sussie, der fortæller at de igen er ovenpå. Således har restauranten hængt fint sammen de senere år, og det er vigtigt, at være uafhængig. Således også dengang de startede op, for 20 år siden. 
- Da vi overtog kostede det noget, men vi ville ikke have gæld. Vi arbejdede og efter fire år, så var gælden betalt, siger hun med stolthed og påpeger. at der så blev råd til en lille bil og deres første hus.
- Og da vi havde betalt det sidste, så skulle det fejres. Så tog vi til Euro Disneyland med børnene - det var deres drøm, siger Sussie, der fortæller at de har investeret meget af det de havde i deres tre drenge og naturligvis restauranten.
Og det er de glade for, selvom der er en ting, som hun har tænkt på, som hun ikke har fået.
- Jeg har altid gerne villet have en Audi firehjulstrækker. Det har jeg ikke fået endnu. Men når jeg ser en på gaden, så bliver jeg gald - og spå kan man nyde det på den måde, siger hun med et smil. 

 

 

Sussie foran et bugnende gavebord til Snekkens jubilæum, hvor gæsterne strømmede til i stort tal. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar