Sydsjællands Tidende lukker ned under Corona-krisen. Det vides endnu ikke, hvornår avisen kan åbne igen. Foto: Mille Holst

Sydsjællands Tidende holder pause

Sydsjællands Tidende har fra i dag besluttet at holde udgivelsespause, indtil tingene igen er blevet mere normale. Det er aldrig sket før, og selvom vi er ærgerlige, er det et nødvendigt skridt.

Avisen I forhold til den kommende tid, så er hele området - og landet - nu så påvirket af Corona-krisen, at det også rammer Sydsjællands Tidende.
Derfor er der nu truffet beslutning om, at avisen holder pause den kommende tid - også på nettet. 
Trods tidligere kriser, er det aldrig sket før, at avisen har holdt pause, eller ikke er udkommet, i de knapt 100 år, den har eksisteret. Men situationen nu er for alvorlig til, at vi kan fortsætte som vi plejer.
Det betyder helt konkret, at denne avis - årgang 96, uge 13 - er den sidste vi sender på gaden som vanligt, i det næste stykke tid. 
Således bliver al aktivitet sat på pause, indtil tilstandene bliver mere normale. 
Hvor lang tid der går, er der ikke nogen der kan sige, men planen er, at avisen igen udkommer, når det hele bliver mere normalt.
På grund af den aftale, der er lavet, må vi ikke arbejde efter tirsdag den 24. marts, og frem til vi igen udkommer.  Det gælder os alle sammen.
Der vil dog være artikler på vores hjemmeside - også nye historier, der ikke har været i avisen, men som vi har kunnet lægge på www.sydtid.dk, så de kan ses de kommende uger.
Man er naturligvis velkommen til at kommentere og dele ting på vores facebook i mellemperioden og man kan også sagtens skrive mails til avisen. Vi må dog ikke læse og besvare mails, før arbejdet genoptages fuldt ud.
Så snart vi ved, hvornår vi igen udkommer, så melder vi det ud.
Beslutningen om at holde pause i en periode skyldes både hensyntagen til mulige smitterisici, men også økonomien. 
Sydsjællands Tidende er 100 procent lokal-ejet og finansieres udelukkende via annoncer. Vi får således ingen anden økonomisk støtte, end den fra de lokale annoncører, og med den aktuelle krise, så er mange annoncer aflyst eller droppet - desværre i så stort tal, at der ikke er økonomi til at udgive avisen på nuværende tidspunkt.  
Vi er naturligvis ærgerlige, men det er nok det bedste og sikreste, som det ser ud nu. Og vi glæder os over, at situationen trods alt ser ud til at være midlertidig. 
Dertil er sikkerheden og vores alles helbred, trods alt det vigtigste.
Vi glæder os til at komme ud på den anden side og fortælle om stort og småt fra vores område og i mellemtiden opfordrer vi til, at I så vidt muligt støtter de lokale forretninger - både her i krisen og også bagefter. 
Det vil vi gøre. 
Kun ved at støtte de lokale forretninger, bliver det igen muligt, at lave en lokal avis.

Vi ses

Sydsjællands
 Tidende     

 

Fakta

• Sydsjællands Tidende er kommet uafbrudt siden 1923, men holder fra denne udgave pause med den trykte udgave - foreløbig indtil Corona-krisen er normaliseret.
• Det vil stadig være muligt at læse alle artikler på www.sydtid.dk. Her vil du også kunne finde en række nye artikler, som ikke har været i avisen - vi har lagt historier på, så der sker noget hver dag frem til 10. april 2020.
• Vi besvarer ikke mails og telefoner i pauseperioden, men man kan sagtens skrive til os - så samler vi op, når vi vender tilbage. Man er desuden velkommen til at bruge vores facebook.

Sydsjællands Tidende lukker ned under Corona-krisen. Det vides endnu ikke, hvornår avisen kan åbne igen. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar