• www.henriks-hvidevarer.dk

De to prismodtagere Nynne Just (th.), vokal, Anton Henckel (tv.), guitar, sammen med sidste års prismodtager Silas Lohmann. Foto: Ulrik Jensen

Talenterne stjal billedet

Unge musikalske talenter og en flok noget ældre spillemænd og –kvinder sørgede for underholdningen, da Lions Vordingborg i søndags holdt sin traditionelle efterårskoncert i Vor Frue Kirke.

Vordingborg Som vanligt ved Lions efterårskoncert i Vordingborg Kirke sørgede Jens Peter Hansens wienerorkester for at sætte den rette stemning, så publikum ud over et par fællessange også kunne nynne med på kendte wienermelodier og populære operettetoner. Repertoiret blev krydret med traditionel spillemandsmusik og solistoptrædener fra nogle af orkestrets medlemmer.
Efterårskoncerten var også en anledning til at uddele Lions musiktalentpris, som i år gik til 19-årige Nynne Just og 21-årige Anton Henckel. Og selv om de unge talenter ikke fyldte så meget i det to timer lange program, kom man ikke uden om, at de i nogen grad stjal billedet og i den grad fik understreget et stort potentiale. Det var tredje gang, at prisen blev uddelt, og med et fint diplom fulgte desuden en kontant belønning på 2.500 kroner.

Unge og ældre takter
I sin velkomst takkede Lions præsident Per Nielsen publikum for at være mødt talstærkt op, fordi overskuddet fra koncerten går til støtte for klubbens velgørende donationer.
- I kan glæde jer til bløde toner i det grå vejr på en dag, hvor det er meget passende at gå til koncert, lød det indledningsvis, hvilket dog ikke helt passede på den første fællessang ”Septembers himmel er så blå”.
- Vi er stolte, af det vi støtter, og med vores talentpris, som blev indstiftet for tre år siden, er vi glade for at give opbakning til nogle unge talenter, som har en håbefuld fremtid i den musikalske verden. 
Prismodtager Anton Henckel fik i sin første optræden på guitar hjælp fra saxofonisten Silas Lohmann, som modtog talentprisen sidste år. I anden afdeling akkompagnerede Silas på flygel Antons fornemme guitarspil.
Den anden prismodtager Nynne Just spillede og sang et par egne kompositioner, blandt andet en vise i valsetakt tilegnet bænkevarmere. Nynne forklarede, at hun fik inspirationen ved at sætte sig på en bænk og iagttage omgivelserne. Den fine, stille melodi og tekst passede i sin valsetakt på sin egen personlige måde ind i Wienerorkestrets program, som bød på mange valsetoner, men ellers repræsenterede de unge talenter nogle helt andre genrer.

Håb for fremtiden
I forbindelse med prisoverrækkelsen, som fandt sted i en kort pause midt i koncerten, fremhævede Lions præsident Per Nielsen, at han netop på TV havde set ”Danmark har talent”,  og at han med Nynne og Anton også kunne prale af, at Vordingborg har talent. 
Begge prismodtagere optrådte scenevant, og Anton fortalte, at han på andet år går på det konservatorieforberedende MGK i Køge, men at han, selv om han mangler tredje år på MGK, allerede er blevet opfordret til at søge ind på konservatoriet.
Nynne Just, som går i gymnasiet fortalte, at hun endnu ikke har faste planer for fremtiden ud over, at hun håber på, at må blive noget med musik.

En stemningsfuld dag 
En stemningsfuld koncert sluttede med  fællessangen ”Nu falmer skoven trindt om land”, inden Wienerorkestret til allersidst fik publikum til at klappe med de rigtige steder på Johan Strauss’ ”Radetzsky March”. 

De to prismodtagere Nynne Just (th.), vokal, Anton Henckel (tv.), guitar, sammen med sidste års prismodtager Silas Lohmann. Foto: Ulrik Jensen

Jens Peter Hansens Wienerorkester satte den rette stemning med wienermelodier, operettetoner og traditionel spillemandsmusik. Foto: Ulrik Jensen

Præsident for Lions i Vordingborg Per Nielsen overrækker årets musiktalentpriser til Nynne Just og Anton Henckel. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar