Lone Blichert og Jeppe Flummer foran væg med elev-tegninger. Foto: Ulrik Jensen

At tegne er godt for dømmekraften

Der var fokus på tegning, da Steinerskolen holdt åbent hus.

Vordingborg Elever og lærere på Rudolf Steiner skolen i Vordingborg kunne glæde sig over stor opbakning, da der i lørdags var inviteret til forældredag og åbent hus på en dag, der bød på foredrag, kor, fællessang og workshops. På programmet var også et indslag, hvor tidligere elever fortalte om deres vej ud i verden, og hvorfor de som forældre selv har valgt at sende deres egne børn på Rudolf Steinerskole.

Lone Blichert, klasselærer for 5. klasse udtrykte det meget præcist:
- En gang om året inviterer vi forældrene til at komme forbi, så vi får lejlighed til at vise så mange sider af skolen som muligt. Vi vælger forskellige emner hvert år, og i år har vi så haft fokus på elevernes tegninger. Som en privat skole, der har brug for opbakning, er det utrolig vigtigt, at forældrene løbende hører om pædagogikken og forstår den. Rudolf Steiner skolen har i år 100 års jubilæum, og det ligger os meget på sinde at nå ud med budskabet om, hvad vi er for en skole, og hvorfor den er mere relevant end nogensinde. 

Tegning trækker spor
Omdrejningspunktet for forældredagen på Rudolf Steiner skolen var et foredrag af Jeppe Flummer fra Steinerskolen i Århus. Han fokuserede på, hvordan billedtænkning og dømmekraft hænger sammen: 
- Når vi tegner, trækker vi spor. Vi tegner vores egne forestillingsbilleder og udtrykker en fantasi. Tegning er i bund og grund en identitetsoplevelse, som fører til selvstændig tænkning og dømmekraft, lyder det fra Jeppe Flummer.
Jeppe Flummer havde til lejligheden arrangeret en udstilling af børne- og elevtegninger med fokus på at illustrere den tegnemæssige udvikling – ikke at illustrere klassetrin.
- Udstillingen skal gerne opmuntre til at tegne mere på alle mulige måder.  Tegnefærdigheder og tiden der afsættes til at tegne er generelt vigende i moderne institutioner, skoler og hjem, siger han.
- Selvstændig tænkning udfordres af automatik, når vi overvældes af billeder og animationer gennem medierne. Alle kan tegne – og leg og øvelse giver ro, fordybelse og skaberglæde. Det gælder hos både børn, unge og voksne.  Og så er det frit at tegne, understreger Jeppe Flummer. 

Lone Blichert og Jeppe Flummer foran væg med elev-tegninger. Foto: Ulrik Jensen

De mange udstillede tegninger blev beundret. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar