Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Over 250 gæster nyder sommermad og jazz på Thorsvang. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Thorsvang jazzer i juli

Søndage i juli står i jazzens tegn på Thorsvang Samlermuseum i Stege. Orkestret The Spirit of New Orleans fra Søborg var i søndags første orkester i rækken. De trak over 250 besøgende til sang og sommermusik.

 

De swingende toner fra orkesteret The Spirit of New Orleans lyder fra et hvidt stort telt ved Samlermuseet i Lendemarke. Orkesteret spiller blandt andet traditionel jazz, evergreens, kærlighedssange og countrymusik, og publikum er med dem hele vejen.
- Sig at du elsker mig – sommersolen skinner, når du er hos mig, synger vokalen i The Spirit of New Orleans, Preben Nissen, mens publikum klapper i takt til trombonetoner og den dybe elbas. Og efter det stående bifald og lange klapsalver at dømme, har publikum i det hvide telt på Thorsvang da i hvert fald en god portion musikalsk kærlighed til jazzorkesteret fra Søborg. Der er godt fyldt op, både med mennesker og solide jazznumre, og flere kommer langvejs fra for at høre det berømmede orkester.
Solen skinner, musikken spiller, og da sangen er færdig, bliver den lige sunget én gang til – på tysk. Sangen Sommersolen skinner, når du er hos mig, er eftermiddagens allersidste bonusnummer, for det begejstrede publikum har samstemmigt kaldt på ekstranummer, højere og højere. Så det får de. Pludselig står folk med deres hænder i vejret - nogle med deres lightere højt til vejrs, og skråler med, mens de vugger frem og tilbage i takt til musikken.

 

All that jazz
- Der er over 250 besøgende her til spisning og jazz, fortæller Henrik Hjortkær, der startede samlermuseet, og fortsætter:
- Orkesteret her forstår virkelig at komme ud over scenekanten til publikum med musikken, og jeg er da rigtig glad for at folk kommer her for jazzen.
I teltets hjerte – midt imellem alle gæsterne, den levende musik og de lange borde med rød og hvidternede duge, prydet med enkeltstående orange blomster i glasvaser - står et gammelt kreativt istandsat flygel, der bugner af frugt og grønt. Her ved flygelet står parret Birthe Jønsson og Poul Hansen fra Vordingborg, og nyder eftermiddagens mønske jazzoplevelse.
- Vi er vilde med jazz, og vi er faktisk med i en jazzklub i Vordingborg, fortæller de smilende.
Musikken ebber ud, orkesteret pakker sammen, men den hyggelige og folkelige stemning er der endnu. Nogle af de numre, der blev spillet og sunget med på i dag, var blandt andre Mariehønen, When the Saints Go Marching In og We Will Meet Again. Og netop disse sidste ord bliver varmt givet tilbage til orkesteret fra en tilfreds gæst, da denne, på vej ud af teltet, vender sig om, og med et stort smil udbryder: We will meet again – den 30. juli.
Den 30. juli spiller The Spirit of New Orleans nemlig igen på Thorsvang, og de andre søndage kan der opleves andre orkestre og spises buffet i det hvide telt på Samlermuseet. Inden da overlades dfen musikalske underholdning dog til andre jazznavne. Blå Mandag Jazzband spiller på søndag den 9., GooseTown Jazzband den 16. og søndag den 23 optræder Scandinavian Old Star Jazzband. Alle koncerter er klokken 12.30-15.30.

 

Birthe Jønsson og Poul Hansen fra Vordingborg er vilde med jazz. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
25.
Sep
Kok'n'Roll - Knud Damgaard fortæller om sin tid som kok bag Orange Scene LOF Vordingborg
25.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg