• www.henriks-hvidevarer.dk

Borgmester Mikael Smed (S) tog sig tid til småsnak ved bordene. Foto: Ulrik Jensen

Tilflyttere til brunch med borgmesteren

En stor gruppe nye tilflyttere benyttede sig af Vordingborg Kommunes tilbud om brunch og en guidet bustur rundt i lokalområdet i lørdags. 

Kommunen På en fin solskinsdag, hvor alting præsenterede sig fra sin pæneste side, besteg en stor gruppe tilflyttere i lørdags to dobbeltdækkerbusser for at køre rundt på Sydsjælland og Møn med borgmester Mikael Smed (S) og viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen (SF) som guider.
Busturene var en del af et tilflytterarrangement - det første af slagsen - for alle de borgere, som i løbet af det seneste års tid har valgt at bosætte sig i Vordingborg kommune.
Knapt 150 af de cirka 1.000 nye indbyggere havde taget imod tilbuddet om at lære deres nye kommune bedre at kende, og kantinen på rådhuset var fyldt godt op af flere børnefamilier og ellers overvejende mennesker i moden alder. Blandt deltagerne var også en lille gruppe af italienske brobyggere, som med deres familier er kommet til Vordingborg for at arbejde på den nye Storstrømsbro. 

Brug det, der er
Ser man på kommunens statistik over tilflyttere, udgør de yngre aldersgrupper  langt over halvdelen af de nye borgere, men på rådhuset var det ret indlysende, at flest mennesker lidt oppe i årene havde overskud til at bruge deres lørdag på tilflytterarrangementet, som i øvrigt fik mange positive ord med på vejen. 
Kommunen bød på brunch, borgmestervelkomst, billeder og video ved et hyggeligt arrangement, hvor der også var tid til småsnak ved bordene og underholdning for de yngste ved tusindkunstneren Jan Duvander. 
Borgmester Mikael Smed satte flere ord på sloganet om Vordingborg som storbyens sunde og smukke forhave beliggende mellem de store metropoler.  Mikael Smed fremhævede blandt andet events som Vilde Vulkaner, Waves, Festugen og opfordrede til at række ud efter de mange aktiviteter, der foregår rundt omkring. 

Lyst til landet tæt på byen
Sydsjællands Tidendes udsendte medarbejder fik en snak med nogle af nytilflytterne. 
Ægteparret Jens Jensen og May Ysbæk kommer fra et parcelhus i Fakse Ladeplads og er i sommers flyttet ind i den tidligere forskole i Snertinge. 
- Vi havde en ide om at vi ville flytte på landet, og har fundet det helt rigtige sted. Der er fred og ro og bare så skønt herude på landet. Vi har fået masser af plads, så det hænder, at vi bliver nødt til at ringe til hinanden. Og der er rigeligt med rum, når børn og barnebarn kommer på besøg. Vi elsker vores nye sted, selv om det tog fire år at få Jens overtalt til at flytte fra Fakse Ladeplads, fortæller May Ysbæk. 
Jens arbejder stadig på Haribo i Fakse og har syv år tilbage på arbejdsmarkedet, mens May har fået job i Møns Bank i Stege og har ti år til pensionsalderen.  Begge må derfor pendle til arbejde, men føler alligevel, at de har fået mere fritid og når meget mere. Tidligere arbejdede May i Roskilde, og sammenlignet med det er turen til Møn det rene svir.
- Jeg har slet ikke tal på alle de solopgange, jeg har fotograferet på mobilen, fortæller May. 
- Vi har fået opfyldt drømmen om et hus på landet. Vi har fået stor have med mange frugttræer og har planer om at anlægge urtehave og  holde høns. Man kan vel godt sige, at vi forbereder vores otium, lyder det samstemmende fra ægteparret. 
Selv om ægteparret bor på landet, nyder de tilbuddene, som er indenfor rækkevidde. May går til svømning tre gange om ugen i Vandhuset i Vordingborg, og de har også allerede været til koncert på Stars med Carpark North og til koncert i Vordingborg Kirke med Pernille Rosendal. 

Tæt på skole og bibliotek
Det unge ægtepar Jacob Mogensen og Nina Zahle har bosat sig centralt i Vordingborg ikke langt fra Rudolf Steinerskolen, hvor børnene Magnus på 8  år går i 2. klasse, mens Clara på 2 år skal begynde i børnehaven.
- Vi har lagt vægt på et spændende skoletilbud og ikke mindst nærheden til skov, strand og vand, forklarer Jacob Mogensen.
- Inden vi solgte vores tidligere hus afprøvede vi Vordingborg  ved at tage en lang weekend i byen. Vi har fået tre gange så mange kvadratmeter og har fået et hus i den rette størrelse. Vi er faldet godt til og har brugt biblioteket meget.  En stor del af sommeren har vi brugt på Møn, som jo bare byder på rigtig flot natur.
- Vi har allerede hyret 3-4 lokale babysittere, så vi voksne har fået tid til at gå i biffen, ud og spise eller bare gået en lang tur sammen, fremhæver Jacob og Nina. 
Nina, der har fået arbejde i en ny afdeling på Oringe, synger i rockkor på musikskolen, mens Jens pendler til arbejde som IT-ansvarlig i Roskilde Kommune og er glad for at kunne udnytte tiden i toget til at arbejde. 

Borgmester Mikael Smed (S) tog sig tid til småsnak ved bordene. Foto: Ulrik Jensen

Jacob Mogensen og Nina Zahle med børnene Magnus og Clara. Foto: Ulrik Jensen

Ægteparret Jens Jensen og May Ysbæk nyder deres liv på landet. Foto: Ulrik Jensen

2. viceborgmester Michael Seiding Larsen (V) i snak med nytilflyttede brobyggere fra Italien. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar