Siden togene i begyndelsen af september atter begyndte at køre til og fra Vordingborg har togtiderne været længere end før jernbanerenoveringen. Det skulle i følge DSB være slut nu. Foto: Mille Holst

Togtider bliver normale igen

Trods en nyrenoveret jernbanestrækning har togene i vores område, siden de startede igen i begyndelsen af september, kørt langsommere end tidligere. DSB forklarer her hvorfor og lover, at de normale togtider nu er genindført.

Vordingborg Pendlere har i september kunnet glæde sig over, at togbusserne er blevet afløst af tog, men flere har undret sig over, at togturene nordpå varer længere end før jernbanestrækningen blev renoveret. Eksempelvis har togturen fra Vordingborg til Næstved taget mellem fem og 17 minutter længere tid end tidligere. Visse togture har således taget helt op mod 34 minutter mod de tidligere 17 minutter.
Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB, fortæller  til Sydsjællands Tidende, at de længere togtider skyldes at Banedanmark havde varslet, at der skulle laves noget ekstra arbejde på nogle af broerne over jernbanen på strækningen.
- Men det behov er ophævet, men vi kan ikke lave om i køreplanen, siger Tony Bispeskov til avisen, og han fortsætter:
- Nu begynder togene at køre normalt igen.
Siden i søndags har togene nemlig atter gået til de almindelige togtider, ligesom strækningen er åbnet helt ned til Nykøbing Falster.
- Så er det færdigt i denne her omgang, siger Tony Biskeskov, og unerstreger, at det netop kun er en periode, hvor togene igen kører normalt.
- Der er planlagt arbejde på strækningen i en længere periode næste år, siger han og forklarer, at Banedanmark over cirka fem måneder lukker strækningen mellem Næstved og Ringsted på grund af arbejde på jernbanen.  Der vil dog fortsat køre tog til København, men de kører fra foråret og fem måneder frem over Køge.
Ifølge Tony Bispeskov indkalder DSB med flere til borgermøde inden da, for at fortælle om det planlagte arbejde, og hvad det kommer til at betyde for pendlerne.

Siden togene i begyndelsen af september atter begyndte at køre til og fra Vordingborg har togtiderne været længere end før jernbanerenoveringen. Det skulle i følge DSB være slut nu. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar