Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
På sidste uges kommunalbestyrelsesmøde besluttede politikerne at give kommunens børne- og kultur direktør sparket. Foto: Michael Thønnings

Top-direktør får med spanskrøret

Vordingborgs markante direktør for børn og kultur, Lisbeth Mogensen, er blevet fyret. Officielt for problemerne på skoleområdet. Ingen vil udtale sig om sagen og om hvorvidt det er en politisk ofring, for at ikke at tabe ansigt og stemmer ved det snarlige kommunalvalg.

 

Folkeskolen - og de massive problemer, so kommunen har tumlet med på området, har i en årrække, vakt debat - ikke mindst ved seneste kommunalvalg, hvor en række politikere lovede at nu skulle der ske noget, og nu ville de redde den. Det er dog ikke sket, til trods for at især skoleudvalgsformand Kirsten Overgaard (V), har haft travlt med at fortælle hvor meget bedre det går. Men med et kommende valg i november, hvor mange gerne vil genvælges, så er det måske meget godt have gjort noget konkret, og det kan være derfor at politikerne på hemmeligt lukket punkt i torsdags besluttede at fyre børne- og kulturdirektør Lisbeth Mogensen, der med sine seks år, er en af dem der har siddet længst tid på skoleområdet, hvor skoleledere og skolechefer er blevet skiftet som var det undertøj.
Ingen har villet udtale sig om baggrunden for fyringen. Avisen har blandt andet været i kontakt med borgmesteren og Lisbeth Mogensen selv, men alle henviser til det der står i kortfattet pressemeddelelse hvor topdirektøren roses for ”flotte resultater”, men hvor kommunaldirektøren udtaler at hun ikke et ”den rette profil” for området fremover, når der skal ”sikres forbedringer”.
Lisbeth Mogensen har ellers haft ry for at være lidt af en skarpretter, der styrer tingene og sørger for, at hvis hun har en plan, så bliver det gjort som hun vil have det. En ledelsestil, der ikke har begejstret alle steder, om end hun har haft evnerne til at skære og tilpasse.
Med farvellet til Lisbeth Mogensen, siger Vordingborg igen farvel til en af sine øverste ledere. Hun er således en del af trekløveret, lige under kommunaldirektøren, og er en af de få, der har været bosiddende i kommunen. Det er ligeledes hende, der har været den primære talsperson for embedsværket, og blandt de få der har ageret.
At hun ikke selv udtaler sig, er således lidt af en sjældenhed, men vurderingen er, at der er lavet en aftale der indebærer at hun får minimum en årsløn med sig - omkring 1,1 millioner kroner eksklusiv pension.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
25.
Sep
Kok'n'Roll - Knud Damgaard fortæller om sin tid som kok bag Orange Scene LOF Vordingborg
25.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg